Waar kun je eens heen voor een dreamy 50+ minimoon?

-

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima weten wel hoe je een relatie van inmiddels 25 jaar een beetje leuk houdt. En dat is tijd voor elkaar vrijmaken, ook als het druk is.

En dat is tijd voor elkaar vrijmaken, ook als het druk is. Het stel vertrok na Koningsdag naar het Italiaanse Ostuni voor een paar dagen wijn, winkelen, golfen en gezamenlijke gezelligheid.

(c) TeddyB93 | Pixabay

Ostuni ligt in Apulië, zeg maar het begin van de hak van de laars van Italië. En dit is een prima tijd om de witte stad te bezoeken: nog niet zo druk en vooral: nog niet zo warm als het er in de zomer kan zijn.

Wat zijn nu eens meer bestemmingen in Europa waar je als mediors op je gemak een minimoon kunt beleven, ook als er geen regeringsvliegtuig voor je klaar staat? Dit zijn een paar geweldige out-of-the-box bestemmingen als je Marrakesj en Lissabon al hebt gehad.

Griekenland

(c) Leonhard Niederwimmer | Pixabay

Een paar dagen in het tegenwoordig ultrahippe Athene (bezoek galerie The Breeder, eet en drink in de foodiewijk Themistokleous, slapen in het hippe Perianth). Daarna nog een paar dagen luieren op Milos (boek iets in Agios Konstantinos), één en al witte rotsen, gladde stranden en turkoois water, om net als Venus uit de golven te kunnen verrijzen.

Isle of Skye

(c) Frankie from Germany | Pixabay

Dramatische landschappen, rust, de geboorteplaats van een goed glas Drambuie, middeleeuwse kastelen en slaperige vissersplaatsjes. Ga met de auto voor een rustige roadtrip, overnacht in B&B’s, ga een eind wandelen en trakteer jezelf op een diner in Calum Montgomery’s Edibane Lodge, gespecialiseerd in verse vis en zeekruiden.

Transylvanië

(c) Walle1886 | Pixabay

Kastelen, de Karpaten, heel veel wilde natuur en bronbaden in Braşov, Cluj-Napoca en Sibiu. Logeren doe je op Bethlen Estates of in Zalán, waar koning Charles zijn vakantieverblijf verhuurt.

Alands

(c) Nord-bei-Nordost | Pixabay

Tussen Finland en Zweden ligt een groepje eilanden: de Alands. Je vaart met soms gratis veerboten van het ene eiland naar het andere en fiets of rij van hut naar B&B. Zwemmen in zee, sudderen in de sauna, dat werk. Niet missen: Smakbyn, super-chef Michael ‘Micke’ Björklunds Nordic foodie nederzetting.

Ghent

(c) dimitrisvetsikas1969 | Pixabay

Brugge is adorable, Ghent/Gent zeker zo indrukwekkend met grachten, middeleeuws álles, vlooienmarkten en een fijne foodiescène. Overnachten in voormalig postkantoor 1898 The Post, een liefdesbaby tussen modern en gotisch. Voor uitzicht over de stad boek je de torensuite.

Zwitserland

(c) Micha L. Rieser | Wikimedia

Volmaakte bestemming voor een minimoon in de vroege zomer, als het er nog niet zo druk is en alles er fris en fruitig in bloei staat, voor de betere ‘Heidi in de bergen’ wandelingen. Laat Salzburg lekker links liggen en ga naar Vals (Graubünden) met haar warme bronnen en wellness. Slapen in Brücke 49, al kun je ook elders in de buurt terecht voor een goed bed, een picknickarrangement en de huur van een paar e-bikes.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

 

Puck van de Heuvel
Puck van de Heuvel
Puck (52) is copywriter en journalist, woont samen met haar man en drie pubers en is nog nooit een smeuïg verhaal tegengekomen waarvan ze niet onmiddellijk het fijne wil weten.

RECENTE ARTIKELEN