Waar gaan we eens naartoe in de meivakantie, Albufeira of Zoutelande?

-

En wat kost dat nog?

De meivakantie staat voor de deur en dat is een perfect moment om er nog even tussenuit te gaan voor het hoogseizoen begint. Waar gaan Nederlanders zoal heen? Holidu, boekingsportaal voor vakantiehuizen, zocht het uit. Dit zijn de populairste bestemmingen voor de meivakantie, ter inspiratie of juist om te mijden als de pest als je geen mede-Nederlanders tegen het lijf wilt lopen.

Spanje is de populairste bestemming in de lente

Nederlanders reizen tijdens de meivakantie het liefst naar Spanje. Van de 30 populairste bestemmingen liggen er 16 in Spanje. Malaga is de grootste favoriet, maar ook Barcelona en Marbella veroveren een plaatsje in de top 10. Mei is één van beste maanden om naar Spanje te reizen: het is warm genoeg om al te genieten van een strandvakantie, maar je vermijdt de zomerhitte én drukte van het hoogseizoen. Naast Spanje zijn ook Italië en Portugal populair. Steden zoals Lissabon en Rome trekken veel reizigers aan.

Het is duidelijk dat we graag naar het zuiden reizen tijdens de meivakantie. Maar toch zijn ook noordelijke bestemmingen populair. Berlijn is een populaire bestemming voor een stedentrip in de lente, en de Deense steden Billund en Blavand trekken ook veel reizigers aan.

Duurste en goedkoopste bestemmingen

Parijs, Londen en Barcelona zijn de drie duurste bestemmingen tijdens de meivakantie. In deze wereldsteden betaal je gemiddeld meer dan 300 euro per nacht voor je vakantie. Gelukkig zijn er ook goedkope bestemmingen te vinden in de ranking. Voor de goedkoopste meivakantie reis je naar Roses en Nerja, waar je respectievelijk 103,5 en 116 euro per nacht betaalt. En ook de populaire Spaanse vakantieresorts Torremolinos en Benalmadena zijn goedkoop tijdens de meivakantie: daar kost een nacht gemiddeld 120 en 123 euro.

Liever een vakantie in Nederland?

Hoewel Nederlanders vooral de zon opzoeken in het buitenland, blijft een vakantie in eigen land ook populair tijdens de meivakantie. Een stedentrip naar Maastricht is de populairste optie voor een uitje in Nederland. Maar wat we vooral graag doen tijdens de meivakantie is uitwaaien aan zee. Zoutelande, Egmond aan Zee, Zandvoort en De Koog maken de top 5 compleet.

Prijzen voor een meivakantie in Nederland zijn redelijk hoog, maar toch kun je nog koopjes vinden. Een verblijf in Ede kost je gemiddeld maar 95 euro per nacht. Hier geniet je volop van het Hoge Veluwe natuurpark. En ook in Borger boek je een leuke wandel- of fietsvakantie voor maar 104 per nacht.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN