Vrijdagavond 23.00 uur: ‘Vroeger ging ik rond deze tijd de stad in’

-

Een fulltime baan, stofzuigen, bedden verschonen, muurtjes schilderen, vijf kinderen, koken, overstromende wasmanden, karren vol boodschappen: Irma vond het jarenlang een fluitje van een cent. Nu wordt ze al moe door eraan te denken en ziet haar vrijdagavond er zo uit.

 • 19.00 uur. Pff, ik zit. Denk maar niet dat ik vanavond nog beweeg
 • 19.50 uur. Nog even koffiezetten en een joggingbroek aantrekken, dan ben ik op tijd voor GTST
 • 20.15 uur. Reclame. Mijn ogen worden zwaar. Wakker blijven, anders mis ik GTST
 • 20.30 uur. Zo moe. Ik ga vanavond vroeg naar bed, zeker weten
 • 20.45 uur. Beetje zappen. Niks op tv. Boek pakken. Tegen lief aankruipen
 • 21.00 uur. Ik trek een dekentje over me heen. Lekker warm
 • 22.00 uur. Toch in slaap gevallen. Bah, wat ben ik toch ongezellig
 • 22.30 uur. Niet weer in slaap vallen. Doe je best. Het is vrijdagavond, doe gezellig
 • 22.40 uur. Een glas wijn. Dat moet helpen. Word ik vast vrolijk en gezellig van
 • 22.45 uur. We zoeken een leuke film op Netflix
 • 22.55 uur. Mijn ogen vallen steeds dicht. Ik ga zo liggen dat lief dat niet door heeft, maar hij merkt het toch
 • 23.00 uur. Ooit ging ik rond deze tijd de stad in. Goddank hoeft dat niet meer
 • 23.30 uur. Nog maar een glaasje wijn. Ben ik al gezelliger? Hmm, niet echt
 • 23.45 uur. Bedtijd. O nee, het is weekend. En lief wordt steeds wakkerder en vrolijker
 • 00.05 uur. Ben kapot. Ogen zijn zwaar. Denk niet dat ik van de bank af kan komen
 • 00.15 uur. Lief zet de tv uit. “Zullen we maar naar bed gaan?” Yes!
 • 00.16 uur. Ik val als een blok in slaap. Tegen de tijd dat lief zijn tenen onder het dekbed steekt, ben ik al vertrokken. Ik weet dat hij daar stiekem jaloers op is
 • 05.30 Uitslapen zit niet meer in mijn systeem. Ik ben klaarwakker. Naast me ligt iemand heerlijk te snurken. Tegen de tijd dat hij wakker is, ben ik alweer toe aan een dutje.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN