Vraag de voedingsdeskundige: ‘Kan ik plaatselijk vet verbranden rondom mijn buik?’

-

Esther Hurioglu is voedingsdeskundige bij haar eigen praktijk Proud Today. Wekelijks beantwoordt zij een lezersvraag. Deze week: ‘Kan ik plaatselijk vet verbranden rondom mijn buik?’

Hi Esther,

Ik zie er eigenlijk prima uit, maar stoor me enorm aan mijn buik. Maar als ik ga lijnen vallen altijd als eerst mijn wangen in, dan verdwijnen mijn billen en voordat ik aan mijn buik toe kom, heb ik het alweer opgegeven. Kan ik niet met gewoon buikspieroefeningen plaatselijk vet verbranden rondom mijn buik?

Groetjes van Roosje


Hoi Roosje,

Je kunt zeker een strakkere en platte buik krijgen, maar daar is iets meer voor nodig dan alleen buikspieroefeningen.

Als je vet wil verbranden, zul je vaak anders moeten eten en cardio-achtige oefeningen doen. Dit zijn oefeningen waarbij je je hartslag naar een hoger niveau brengt, waardoor je een beetje buiten adem raakt maar nog wel kunt praten.

Om een strakkere buik te krijgen, moet je ook regelmatig buikspieroefeningen doen. Maak een goede combinatie van verschillende oefeningen voor verschillende delen van je buik. Vergeet dus ook de zijkanten van de buik en de onderkant van je rug niet. 

Door beter te eten en meer cardio te doen, ga je over je hele lichaam vet verliezen en niet alleen daar op je buik waar het meeste vet zit. Maar als je daarnaast ook nog regelmatig buikspieroefeningen doet, worden je spieren groter en door de vetvermindering worden deze beter zichtbaar, waardoor je buik strakker en platter wordt.

Succes!

MEER WETEN?

• Samen met voedingsdeskundige Esther Hurioglu maakten wij de cursus Slank en gezond door de overgang, die je kan volgen via onze cursussite
• Heb jij ook een vraag voor Esther? Mail haar deze dan op esther@proudtoday.com en wie weet lees je het antwoord volgende week terug.
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN