Vraag de voedingsdeskundige: ‘Ik hunker tijdens mijn dieet naar het eten dat ik niet mag, wat kan ik doen?’

-

Iedere week stelt een lezeres een vraag aan voedingsdeskundige Esther Hurioglu, van Proud Today. Vandaag vraagt Sterre zich af: ‘Waarom denk ik bij het diëten altijd aan dat eten dat ik juist niet mag en wat kan ik daaraan doen?’

Hoi Esther,

Ik loop altijd tegen hetzelfde probleem aan als ik aan de lijn doe. Ik denk dan de hele dag juist aan datgene dat ik niet mag. Ik word daar doodmoe van en moet toegeven dat ik uiteindelijk weer overstag ga en dan kan ik weer helemaal opnieuw beginnen.

Heb jij een tip?

Groetjes van Sterre


Hoi Sterre

Als mensen nog in het klassieke lijnen of diëten denken, dan hoort daar voor hen bij dat ze al het calorierijke eten van het menu schrappen om zo de calorie-inname te verminderen. Maar het gemene is dat wanneer aan ons wordt gevraagd om voedsel dat we lekker vinden op te geven, we daar juist meer naar verlangen.

Wanneer je een lekkere zoetbek bent en je mag van jezelf geen koekjes meer tot je je doel hebt bereikt, dan is de kans groot dat je een heel pak koekjes eet als je toch voor de bijl gaat. Jezelf dingen ontzeggen kan dus juist voor meer verleiding én voor overeten zorgen. Misschien wil je dit niet horen, maar om succesvol af te vallen is een streng dieet juist geen goede keuze. Zo’n streng dieet gaat veelal gepaard met honger en dan is het vlees zwak. Denk liever aan een leefstijlverandering waarin je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en waar ook gewoon plek is voor een koekje.

Succes! Groeten, Esther

• Heb jij ook een vraag voor Esther? Mail haar deze dan op esther@proudtoday.com en wie weet lees je het antwoord volgende week terug.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN