Voorkom deze 50+ fashion fails en zie er jaren jonger uit!

-

Er niet uitzien naar je leeftijd, dat willen we stiekem allemaal.

Draag kleur

Zwart is prima. Maar niet meer allover. Naarmate je ouder wordt verliest je teint en haar aan kleur, zwart maakt je sneller ouder en grauwer dan je bent. Het is bovendien een beetje saai. Draag zwart bij voorkeur onder de taille, dat kleedt meteen lekker af. En dichter bij je gezicht draag je dan kleur: niet van dat pastelligere, maar diepe, felle kleuren. Presto: meteen tien jaar jonger! En dat zwarte bikersjasje? Ruil het liever in voor een lichte kleur bruin of suède.

Wees niet te smaakvol

Met een donkerblauwe blazer en een witte blouse kan het niet misgaan, maar het is ook weinig indrukwekkend. Wat je nu nodig hebt, zijn glasual items: een beetje glamour, een beetje casual, waarmee je laat zien dat er met jou de nodige lol te beleven valt. Denk aan een spencer met een glittertje, een top met stevige strepen of een jurk met luipaardmotieven. Beeldige bloemetjes maken een oud meisje van je: wat betreft prints staan groot en abstract veel jeugdiger. Ook niet verkeerd: statementsieraden. Een opvallende oorbel staat veel jonger dan een chic, bescheiden studje.

Mouwtje misschien?

Vooropgesteld: draag waar je zin in hebt. Maar tenzij je de biceps van koningin Letizia hebt, doe je je uitstraling meer goed met een mouw dan met mouwloos waar flapjes onder zwabberen.

Ondergoed make-over

Veel vrouwen dragen een beha die te klein is en onderbroeken die hun beste tijd hebben gehad. Mocht je je moeder nu dagelijks in een corselet hebben zien wringen, dan is de kans groot dat je daar geen trek in hebt. Maar een goed passende beha en een tikje corrigerende onderbroek kunnen je silhouet in een handomdraai van 50+ terug toveren naar ‘net 40’. Goed om te weten: met een slechte beha lijk je op een zak aardappels, met een goede beha verbetert meteen je hele houding.

Je zonnebril vergeten

Jackie O wilde niet dood gezien worden zonder. Een mooie zonnebril verbergt rimpels, wallen en kringen. Kies een montuur met glamour en draag ‘m nooit in je haar, dat laat je ouder lijken dan je bent.

Draag je ‘goeie goed’

Heb je prachtige kleding in de kast die je voor speciale gelegenheden bewaart? De beste dag is vandaag. Trek die kleren gewoon aan, geniet ervan, varieer ermee – het leven is te kort om je ‘goeie goed’ alleen op een feestje te dragen.

Vermijd de Oud Meisje look

Korte pofmouwen, enorme Peter Pan kragen, ruches, kantjes, strikken, alles wat gehaakt is – schenk ze aan een twintiger die #cottagecore is. Een klassieke pussy bow op een blouse met lange mouwen kan prima, maar dan wel op een (kunst)leren broek.

Sneakers in kleur

De witte sneaker kan overal bij en is het schoeiselequivalent van het witte overhemd geworden. Het is echter wel een erg belegen look, zeker als je boven de vijftig bent. Draag liever sneakers met heldere kleuren: instant verjongingskuurtje.

Maak het op maat

Met de zomer op komst is het een kwestie van wachten tot je overal weer wijd linnen ziet. Zit heerlijk, staat lomp en oud. Te strak is geen gezicht, te wijd ook niet. Zorg – ook bij niet-linnen looks – voor een beetje taille in je silhouet, of je nu maat 38 of maat 58 hebt. Bij twijfel: koop een kledingstuk te groot en laat het even op maat maken.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN