Voor op je wensenlijst: de 7 mooiste hotels van Europa

-

Nog lastminute een weekendje weg voor Valentijn, de depressieve winter ontvluchten of alvast het voorjaar verwelkomen in een bruisende stad: deze hotels, daar wil je geweest zijn. Althans, volgens reismagazine Travel and Leisure.

1. Hotel Maria Cristina in San Sebastián, Spanje 
Uitzicht op de Cantabrische zee, elegante kamers en een sterrenrestaurant.

2. Le Bristol in Parijs, Frankrijk
Op een steenworp afstand van de Champs-Élysées, een zwembad op het dak met uitzicht op de Eiffeltoren en een geweldige spa. Eigenlijk hoef je Parijs helemaal niet in.

3. Four Seasons Hotel in Sultanahmet, Istanbul 
Gevestigd in een voormalige gevangenis, met prachtig uitzicht op de Aya Sofia. Op loopafstand van de Blauwe Moskee, grote Bazaar en het Topkapi-paleis. Cultuur snuiven van een jewelste, dus!

4. Mandarin Oriental in Milaan, Italië
De Mandarin Orientals overal ter wereld zijn luxe met een hoofdletter L. Deze in Milaan  is een sjiek 18e eeuws geval met een prachtige binnenplaats, is modern ingericht en je stapt zo het Scala op.

5. Aria Hotel in Boedapest, Hongarije
Bekende bezienswaardigheden in de buurt, alles in het teken van muziek, een geweldig dakterras en een spa om u tegen te zeggen. Need we say more?

6. Portrait Firenze in Florence, Italië
Uitzicht op de Ponte Vecchio, luxueuze kamers met handgemaakt meubilair, hippe cocktails in de clublounge en de mooiste culturele bezienswaardigheden van heel Europa. Ohhhh….

7. Egerton House Hotel in Londen, Engeland.
Als je ergens een high tea wilt nuttigen, dan is dit het perfecte adres.  Ruime, klassiek ingerichte kamers, en de Royal Albert Hall en Saatchi op een paar minuten afstand. Oh, lord!

Bron: Travel & Leisure

LEES OOK: Even wegdromen: de 10 mooiste hotels ter wereld

Jet Gravekamp
Jet Gravekamp
Freelance journalist (nog lang geen Sara) die graag reist en voor SAAR Magazine vanuit Kaapstad zoekt naar filmpjes, fotoseries, reisbestemmingen, relevante onderzoeken en virals.

RECENTE ARTIKELEN