Verras de medewerkers van je onderneming met een presentje deze zomer 

-


Met de zomervakantie voor de deur plannen veel werkgevers een laatste borrel, alvorens collega’s de camping, een appartement of hotel opzoeken met het gezin. Zo’n borrel is een ideaal moment om de medewerkers van je onderneming te bedanken voor hun inzet in deze eerste zeven maanden van het jaar. Benoem welke resultaten jullie als team hebben neergezet, wat de verwachtingen zijn voor de komende periode en welke veranderingen en gepland staan. Op deze manier betrek je collega’s bij de organisatie, wat de binding verbetert en daarmee onder meer het risico op een hoog verloop verkleint. Tegelijkertijd leent de borrel zich uitstekend voor het weggeven van een klein presentje, als blijk van waardering. Populair is onder meer strandtassen en handdoeken bedrukken met het logo of de naam van je organisatie. Het zijn items die direct van pas komen tijdens de vakantie!

Bij relatiegeschenken speelt duurzaamheid een belangrijke rol 
Ondernemers die in de huidige tijd relatiegeschenken bestellen voor hun personeel en zakenpartners, houden hierbij steeds vaker rekening met het thema duurzaamheid. Zo is bijvoorbeeld aanstekers bedrukken met logo interessant, omdat het product op tal van manieren gebruikt kan worden. De kans dat een aansteker in de prullenbak of ergens in een la verdwijnt neemt hiermee af. Zoek naar een relatiegeschenk dat daadwerkelijk meerwaarde biedt voor een ontvanger. Naast de aanstekers en eerder genoemde handdoeken geldt dat bijvoorbeeld ook voor een waterfles. Men gebruikt de waterfles niet alleen tijdens de vakantieperiode, maar ook daarbuiten. Het stimuleert daarbij gezond gedrag! Immers, voldoende drinken op een dag helpt verschillende kwaaltjes tegen te gaan.

Waardering uitspreken belangrijk bij een krappe arbeidsmarkt 
Een jaar vliegt vaak voorbij, wat maakt dat ondernemers soms onvoldoende stilstaan bij de gerealiseerde resultaten. Juist in een tijd waarin de arbeidsmarkt zeer krap is, doe je er verstandig aan om hier aandacht aan te besteden. Zet teams in het zonnetje, zorg dat mensen zich gezien en gewaardeerd voelen, enzovoorts. Dat zit hem niet alleen in de relatiegeschenken die je periodiek weggeeft, maar ook in de woorden die je uitspreekt. Een gevoel van waardering maakt dat mensen langer voor de organisatie zullen blijven werken. Vertrekken zij naar een concurrent dan verlies je niet alleen kennis, maar is het vaak ook moeilijk om de hieruit voortkomende vacature op korte termijn gevuld te krijgen. De verwachting is dat de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren aan zal houden. Wacht dus niet langer en bestel je relatiegeschenken snel en goedkoop bij Loopper relatiegeschenken.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN