Ga weg met je Liv en Noah. Dit waren pas mooie namen

-

Kortgeleden worstelde Saar Magazine’s Ella zich door de populaire babynamen, en kwam tot de conclusie dat het hip is om je kind een aparte of op z’n minst raar gespelde naam te geven. Maar waarom moeilijk doen als er al zoveel mooie namen bestaan? 

LEES OOK: ‘Qut, Qinoa en Svastika, komen jullie eten?’

Soms is het simpelweg tijd voor wat nostalgie, en de namendatabank van het Meertens Instituut kan je daar ruimschoots van voorzien. En zo kom je ook nog eens voor verrassende ontdekkingen te staan. Dat men in de jaren vijftig van degelijke namen hield hadden we verwacht, maar dat oer-Hollandse namen zelfs in de progressieve jaren zestig overheersend waren niet. Sterker nog, pas in 1971 werd Johannes van zijn troon gestoten door, jawel: Jeroen.

Voor de jongens was dit de top 10 in 1950 (in de regio Noord-Holland):

1. Johannes
2. Cornelis
3. Jan
4. Hendrik
5. Willem
6. Petrus
7. Jacobus
8. Robert
9. Pieter
10. Gerardus

En voor de meisjes:

1. Maria
2. Johanna
3. Anna
4. Elisabeth
5. Catharina
6. Cornelia
7. Wilhelmina
8. Margaretha
9. Hendrika
10. Geertruida

Ook eens kijken welke naam het populairst was in je geboortejaar? Dat kan via deze website.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN