Vanavond eten we lentepasta met munt & tuinbonensaus

-

Flesje witte wijn erbij en het leven is allemachtig prachtig. 

dit heb je nodig voor 4 personen

  • 250 gr tuinbonen, uit de diepvries
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes + extra om te garneren
  • Sap van 1 citroen
  • 1 bosje munt + wat extra om te garneren
  • 100 gr ricotta
  • 50 gr crème fraîche
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 400 gr verse Linguine
  • 30 gr pijnboompitten
  • zout en zwarte peper

en zo maak je het

  1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de tuinbonen ongeveer 8 minuten. Schep de tuinbonen eruit en verwijder de grijze velletjes, zodat enkel de felgroene boon overblijft (dubbeldoppen).
  2. Doe 3/4 van de bonen in de keukenmachine. Voeg de knoflook, citroensap, munt en fijngesneden lente-ui toe en pureer grof.
  3. Voeg vervolgens de ricotta, crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op hoog vuur in 2 minuten goudbruin.
  5. Voeg ondertussen de verse linguine toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
  6. Schep de tuinbonensaus door de pasta. Breng op smaak met zwarte peper en voeg de apart gehouden tuinbonen en lente-ui toe.
  7. Verdeel de pasta over 4 borden, strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen en verdeel de pijnboompitten.recept Leonie Berkenbosch 
gifgif
Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN