‘Tussen drie vrouwen’ is zowel ontroerend als opwindend

-

Een spannende, intieme en erotische ontdekkingstocht van drie vrouwen.

In Tussen drie vrouwen wordt de lezer meegenomen in de levens van Noor, Amira en Fenne. Door hun ogen zien we verschillende ervaringen van vrouwelijke intimiteit, met alle nieuwe ervaringen, genot en plezier, maar ook met onzekerheden, angsten en problemen.

Vrouwelijke intimiteit

Het idee van dit boek komt van Elle van Rijn. “Mijn motivatie om schrijvers Yvanka van der Zwaan, Naïma en Emily Reekers samen te brengen kwam voort uit een tekort aan vrouwelijke literatuur over seksualiteit”, zegt Elle. “Hoewel er een overvloed aan non-fictie boeken bestaat over dit onderwerp, ontbreekt daarin de ongefilterde en zuivere beleving van de vrouw, en fictie is daar een heel geschikte vorm voor. Maar bestaande romans geven vaak een rooskleurige voorstelling van de werkelijkheid, waarin de diepe emotionele en psychologische kant van de vrouwelijke intimiteit ontbreekt. Daar moest verandering in komen, vond ik.”

Nederlandse vrouwen

Van Rijn: “De hoofdpersonages vertegenwoordigen drie Nederlandse vrouwen van verschillende generaties en achtergronden. Noor heeft een gezin en een langdurige relatie, waar seks soms meer voelt als een plicht dan als een moment van verbinding. Amira ziet haar vrijheid en verlangens beperkt door haar religieuze achtergrond. Fenne werkt als escort en worstelt met de kloof tussen seks hebben en echte intimiteit voelen. In dit verhaal hebben we een gelegenheid willen creëren waar vrouwen vrijuit hun verhalen kunnen delen, zonder veroordeling maar met begrip. Het heeft een openhartig, en soms ook grappig boek opgeleverd dat de lezer bewuster zal maken van haar eigen seksualiteit, haar zal inspireren en ontroeren.”

Leesfragment ‘Tussen drie vrouwen’

Hamza gaat naast me zitten, onze dijbenen raken elkaar. Hij kijkt me aan met een intense blik. Zijn hand hangt boven mijn been. Opnieuw wacht hij op mijn goedkeuren.

‘Ik snap het wel,’ fluister ik. ‘Dat je graag kijkt.’

En terwijl we kijken naar de dansende de vrouw, schuift Hamza zijn hand langzaam richting de zoom van mijn jurk. Hij is weer zwaarder gaan ademen.

Ook de begeerte van de man op het bed groeit zichtbaar. Toch heeft de vrouw hem met nog geen vinger aangeraakt. Ik ben onder de indruk. Hij zegt iets tegen haar wat ik niet versta, waarna haar houding verandert. Geboeid kijk ik toe hoe ze tussen zijn benen hurkt. Haar hand glijdt plagend over de bobbel in zijn boxer. Hij kreunt. Met zijn ene hand trekt hij haastig zijn onderbroek naar beneden, en met zijn andere hand reikt hij gretig naar haar kont. Maar ze is alweer opgestaan. Als een roofdier loopt ze heen en weer. Besluipt ze hem. Aan de manier waarop ze haar voeten neerzet, lijkt ze haar eerdere dans te vervolgen. Welke muziek zou ze in gedachten afspelen?

Ze laat haar armen zakken en streelt zichzelf in haar nek, haar hals. Dan laat ze de bandjes van haar jurkje van haar schouder glijden. Soepel valt de stof op de grond. Ze blijft staan om zich te laten bekijken, haar houding trots en zelfverzekerd. Ze heeft een prachtig lichaam. Kleine streepjes striae over haar ronde billen. Volle, peervormige borsten. Haar tepels steken parmantig naar voren.

Hamza’s hand verdwijnt onder mijn jurk. Ik bevries even. Hij bevoelt mijn slip, haakt zijn vinger erachter en trekt eraan. Gedwee lift ik mijn billen van de bank. Mijn slip belandt op mijn enkels.

‘Blijf wijdbeens zitten,’ fluistert Hamza in mijn oor.

Ik doe wat hij me opdraagt en probeer in te schatten waar ik hem verder nog in zijn wensen tegemoet kan komen. Maar als ik hem aan wil raken, duwt hij mijn hand zachtjes weg.

‘Zitten en kijken,’ gebiedt hij.

Ik sidder van de opwinding, vind de manier waarop hij me streng maar gedecideerd toespreekt geil. Gespannen wacht ik af. Vanuit mijn ooghoek zie ik hem geïntrigeerd naar het stel kijken. Ondertussen nipt hij van zijn champagne.

De man op bed trekt de vrouw naar zich toe. Zijn vingers glijden over haar huid. Hij pakt haar beet, weegt haar borsten in het kommetje van zijn hand. Ze laat hem zijn gang gaan.

Ook Hamza begint mijn lichaam te verkennen. Hij komt wederom onder mijn jurk uit, zijn hand blijft daar losjes liggen. Meer dan mijn clit verwarmen doet hij niet. Zijn blik houdt hij gericht op de vrouw voor ons.

Ze heeft een condoom gepakt en met haar tanden scheurt ze de verpakking open. Het tuitje stopt ze in haar mond, dan buigt ze voorover, naar het kruis van de man. Met het rubbertje nog in haar mond sluiten haar roodgestifte lippen zich om zijn eikel en rolt ze het ding verder af.

Vervolgens beweegt ze haar hoofd zachtjes op en neer. De man kreunt, luid en zonder gêne. Zijn handen vinden haar hoofd en hij beweegt met haar mee, op en neer. Ze laat hem een tijdje begaan en even lijkt het of ze de controle kwijt is: hij heeft het tempo met zijn handen overgenomen en duwt haar hoofd steeds verder omlaag. Ik zie zijn pik dieper in haar keel verdwijnen. Maar dan slaat ze zijn handen weg en draait ze zich naast hem op haar rug. Ze fluistert iets in zijn oor en spreidt haar benen, haar oogopslag is hitsig. Hij gaat boven op haar zitten.

Hamza’s hand is inmiddels ook weer in beweging gekomen. Langzaam streelt hij mijn clit. Ik geef hem vrij spel. Met zijn vrije hand knoopt hij zijn pantalon open, waarna zijn hand in zijn boxer verdwijnt.

Op bed wordt de vrouw met korte harde stoten gepenetreerd. Zij deint ritmisch mee met de bewegingen van de man. Haar gehijg bouwt op en gaat over in gekreun. Ik houd haar gezichtsuitdrukking in de gaten en zie niets anders dan genot. Speelt ze dit? Of ervaart ze het echt zo? Met subtiele aanrakingen spoort ze hem aan. Hij legt haar handen boven haar hoofd en houdt ze daar vast.

Haar ritmische bewegingen, haar geile stem, Hamza’s hand over mijn clit – het windt me op. Ik kreun en zak naar achter, om me aan Hamza’s handen over te geven.

Hij vingert me wild terwijl hij zichzelf aftrekt. Hij kreunt nu ook. Ik begin kleine geluidjes te maken.

Voor me zie ik de vrouw met een intense blik naar haar bedpartner kijken. Het brengt hem van zijn stuk, een moment lijkt hij te vergeten te bewegen, om vervolgens in verhoogd tempo de verloren stoten te willen inhalen. Hij gaat tekeer.

Hamza ook, ik merk dat hij bijna klaar gaat komen. Met steeds snellere halen trekt hij zichzelf af, zijn blik houdt hij nog steeds gericht op het stel voor ons. Het vingeren wordt afgeraffeld, hij vliegt alle kanten uit. Ik zeg er niets van, en blijf kreunen en hem strelen omdat ik doorheb dat het hem opwindt.

Ik zie het lichaam van de vrouw verslappen, ze neemt niet meer de moeite de man nog verder te behagen. De man nadert zijn hoogtepunt, haar werk is gedaan. De hitsigheid heeft plaatsgemaakt voor onverschilligheid. Jammer, zonder haar inbreng is het saaie seks. Kreunend komt hij klaar en zakt over haar heen.

Nu hun geluiden zijn verstomd, vallen die van ons des te meer op. Ik hoor mezelf korte, hoge kreetjes uitslaan. Hamza bromt monotoon.

De vrouw staat op van het bed en trekt haar jurkje weer aan. Voor het eerst kijkt ze mijn kant op. Onze blikken kruisen, terwijl ik onverstoord door blijf kreunen. Ze heeft indrukwekkende, diepbruine ogen. Op haar gezicht bespeur ik een lach. Naast me hoor ik Hamza tot een orgasme komen. Snel verbreek ik het oogcontact, en acteer ook ik een orgasme. Wanneer Hamza klaarkomt, laat ik opgelucht mijn laatste kreun in een zucht wegsterven.

Ik kus Hamza op zijn wang en sta op om me op te frissen. Snel glip ik de smalle gang in waarin ik de vrouw met de vlecht net heb zien verdwijnen. Wanneer ik de badkamerdeur openduw, staat de

vrouw voor de wastafel. Ze heeft een wijde trui aangetrokken die haar vormen verbergt. De wulpse vrouw van zo-even is verdwenen. Met haar vingers woelt ze haar vlecht los. De springerige lokken omlijsten haar gezicht. Ze lijkt daardoor jonger, meisjesachtiger. Ik gok dat we ongeveer even oud zijn – begin twintig. Grijzend maakt ze plaats voor me.

Het eerste wat ik doe, is mezelf bevrijden van de stiletto’s. Mijn pakje peuken voelt leeg, ik doe hem open en tel er nog twee. Ik leg mijn aansteker alvast klaar. Dan schenk ik een glas water in. Ik pak een tweede glas en met een handgebaar vraag ik aan de vrouw of ze ook water wil.

Ze knikt en bedankt me in het Marokkaans.

De deur zwaait open: een vrouw in een zijden kimono voegt zich bij ons, en ze begint vrijwel meteen te praten tegen de andere vrouw. Tussen haar zinnen door kan ze haar lachen nauwelijks inhouden.

Ik luister naar de vreemde klanken van hun taal. Ze kletsen aan een stuk door en giebelen veel. Onmiskenbaar delen ze ervaringen. Grootte en vorm van piemels wordt besproken. Bewegingen worden nagedaan. Dat is overal hetzelfde, bedenk ik me. Ik realiseer me dat die uitwisseling belangrijk is. Een soort directe verwerking. Want met wie anders deel je deze ervaringen?

Tussen drie vrouwen verschijnt op 4 juli 2024 en kost € 22,99

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN