Top 3 transportfietsen: handig voor je boodschappen!

-

Met een transportfiets neem je gemakkelijk je boodschappen of andere (zware) bagage mee op je elektrische fiets. Op de voordrager is er vaak meer plek voor je tas dan op je bagagedrager. Ook kun je makkelijker je tas in de gaten houden als het op de voordrager ligt. Het nadeel is dat je e-bike meer kans heeft om te vallen. Gelukkig beschikken de meeste elektrische transportfietsen daarom over een stuurslot. Lees in dit artikel onze top 3 elektrische en ‘normale’ transportfietsen.

#1 Cortina U4 Transport RN3 2023

U4 Transport RN3 2023

De Cortina U4 Transport RN3 is één van de meest populaire transportfietsen, zonder trapondersteuning. De bezitters van deze fiets vinden vooral de lage instap gemakkelijk. Zeker als je voor en achter een zware tas meeneemt. Bij de Cortina U4 zit standaard het voorrekje en de stevige bagagedrager. Om te voorkomen dat je fiets omvalt, parkeer je veilig met de stuurvergrendeling en dubbele standaard. Schaf deze fiets aan in de kleuren: blauw mat, donkergrijs mat, lichtgrijs mat, roze mat of zwart mat.

Bekijk hier de Cortina U4 Transport RN3 2023.

#2 Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB 2023

HeavyDutyNL C7 HMB 2023

De Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB 2023 is de favoriete transportfiets met trapondersteuning. Dankzij de trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur ervaar je geen weerstand door zware bagage voor of achter. Het zou zonde zijn als je transportfiets van Gazelle omvalt bij het parkeren. Daarom is er ook bij deze e-bike gedacht aan een stuurvergrendeling en dubbele standaard. De motor is van het bekende merk Bosch Active. Je kunt met een volgelade accu afstanden behalen tot maximaal 90 kilometer. Eventueel is het mogelijk de accu te upgraden.

Bekijk hier de Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB 2023.

#3 Batavus PACKD 3 2023

PACKD 3 2023

En last but not least: de Batavus PACKD 3 2023. Deze Batavus is een normale fiets, zonder trapondersteuning. Dankzij het robuuste frame kan je fiets goed tegen een stootje. Omvallen zal deze Batavus niet snel, dankzij het stevige stuurslot en de tweepootstandaard. Gooi je zware boodschappentas op het voorrek en zet het vast met de snelbinder, die standaard bij de fiets geleverd wordt.

Deze transportfiets van Batavus bekijken? Klik hier.

Om te bepalen of een (elektrische) fiets voldoet aan je wensen en eisen, raden wij je aan om een afspraak te maken voor een proefrit. Gedurende de gratis proefrit mag je jouw favoriete fietsen uittesten. Als je weet welke fiets je wilt, ontvang je ons eerlijke advies over de juiste maat, gewenste kleur, type accu en eventuele accessoires.

RECENTE ARTIKELEN