Toe aan een weekendje weg? Bij De Werelt kom je helemaal tot rust

-

Vertrek een weekend of weekje naar de Veluwe! In dit hotel, prachtig gelegen in de bossen van Lunteren, kom je ongetwijfeld enorm tot rust.

Zin om even weg te gaan, maar word je al moe van de gedachte in een trein, vliegtuig of op een boot te moeten stappen? Geen nood, want bij hotel De Werelt op de Veluwe ben je er echt even tussenuit zonder dat je daarvoor de halve wereld over hoeft te reizen.

Stel je voor: je wordt wakker tussen de bomen en schuift je gordijn nog wat verder op om te genieten van al dat mooie groen waar je op uitkijkt (nou ja, in de winter is dat groen wat minder groen natuurlijk, maar het gaat om het idee). Je strekt je uit, neemt een warme douche, trekt je kleren aan en geniet daarna van een vers croissantje en heerlijk kopje koffie bij het ontbijtbuffet. Alle energie binnen? Dan stap je naar buiten voor een lange wandeling of mooie fietsroute, zodat je uren later – met leeg hoofd en lekker vermoeid lijf met een glas wijn voor de open haard neerstrijkt voor een bijkletssessie met je vriendin of vent. Of je duikt nog even de sauna in voor je je ben induikt. Niemand die het ziet als jij om 22.00 uur al lekker onder de wol ligt met een goed boek. Klinkt fijn, toch?

Doen!

Gelukkig is er genoeg te doen op de Veluwe. Mocht je ook te moe zijn om zelf een programma samen te stellen: dit zijn onze tips. Actief buiten, ontspannen in het hotel: het kan hier allemaal. Geniet!

Tips van het hotel

Op de website van De Werelt vind je genoeg tips voor uitjes dicht in de buurt van het hotel om je weekend mee te vullen. De Werelt is een modern hotel met heerlijke bedden, vriendelijk personeel, en lekker veel hip hout en groen.
Zin om actief te zijn in de frisse buitenlucht? Wat dacht je van mountainbiken in de natuurlijke omgeving van Lunteren of wandelen bij het Wekeromse Zand? Je vindt hier ook nog eens een replica van een oude ijzertijdboerderij. Bijzonder! Ook leuk: een middag wandelen door het pittoreske dorpje Hoenderloo.

Wandelen

Zin in een mooie wandeltocht? De Veluwe heeft twee nationale parken, het Nationaal Park en de Hoge Veluwe, waar je eindeloos mooie wandeltochten vindt. Wandelfreak Claudia Straatmans tipt De Toevallige Ontmoetingen Tocht – niet voor mietjes, want 23 kilometer lang. Die ‘toevallige ontmoetingen’ duidt overigens op het feit dat je hier zomaar tegen één van de Big Five (edelhert, ree, wild zwijn, blauwe kiekendief, vos) aan zou kunnen lopen. Leuk! Andere routes die in de smaak zullen vallen: Het Landschappenpad (4,1 km) en de wandeling rond Landgoed Hoenderloo (12 km).

Fietsen

Liever op de fiets? Ook fietsroutes zijn er eindeloos op de Veluwe. Op deze site vind je alle routes (ook voor wandelen, mountainbiken en paardrijden kun je hier overigens terecht), waarbij je zelf kunt invullen hoeveel kilometer je van plan bent weg te trappen.

Eten & drinken

In de eigen bistro in het hotel kun je terecht voor seizoensgebonden, lokale gerechten. Heerlijk! Mocht je liever buiten het hotel neerstrijken, dan zijn er ook tal mogelijkheden. Paviljoen de Posbank is dé plek om lekker bij te komen na of tijdens een stevige wandeling. Groot, veel glas, bijzonder mooi ingericht. Lekker voor een brood- of borrelplank – al zijn de loaded fries stiekem onze favoriet.
Of rijd een half uurtje en dan stuit je tegen een zeshonderd jaar oude watermolen waar je chic dineert. Dit rijksmonument heeft een Bib Gourmand, een goede prijs- kwaliteitverhouding. Sfeervol restaurant dat bijvoorbeeld top te combineren is na een dagje in het Openluchtmuseum.

Cultuur snuiven

In het Nationaal Park vind je het Kröller Möller museum, waar vooral de beeldentuin en de wisselende tentoonstellingen je bezoek waard maken. Ook het Paleis het Loo is enig, zeker voor alle Sisi/The Crown-fans. Je kunt er twee verschillende routes lopen met audioverhalen en er is van alles te zien en beleven. Je vindt de agenda hier.

Wil je meer lezen over hotel De Werelt of direct een weekendje weg boeken? Ga naar dewerelt.nl 

Franke van Hoeven
Franke van Hoeven
Franke coördineert voor Saar en schrijft af en toe een stukje. Ze is nog heel jong en wild, al is dat voornamelijk in haar hoofd. Nou en?

RECENTE ARTIKELEN