Think Pink! 12 redenen om roze te dragen als je 50+ bent

-

Roze heeft iets frivools, maar is en blijft een klassieker (en maakt je knetterknap).

Het is vandaag Roze Dag, de dag die staat voor vriendelijkheid en respect en alles viert wat maar roze is. De kleur is al jaren populair op de catwalk – de ene keer wat feller dan de andere keer – en is een aanrader als je boven de vijftig bent. En wel hierom!

 1. Roze – en dan niet te pastellerig, maar meer punch, fuchsia, magenta en zeker niet zachter dan flamingo – laat je meteen jaren jonger lijken.
 2. Naarmate je ouder wordt verliest je haar en teint aan kleur, roze geeft je huid dan een enorme visuele oppepper en is net wat minder hard dan rood.
 3. Met rood straal je business uit, in felroze dat je lef hebt en dat er lol met je te beleven valt – zelfs een felroze sjaal biedt al een instant vrolijke uitstraling.
 4. Mik niet op ‘schattig’,  maar op ‘sassy’: pittig roze zorgt er ook voor dat je niet onzichtbaar wordt, zoals veel vrouwen van middelbare leeftijd overkomt.
 5. Of je nu blond, grijs of donker bent, roze staat iedereen prachtig, ongeacht je huidskleur.
 6. De Pink Ladies waren de badass meisjes in Grease die een trend hebben gezet: pittige vrouwen in films en series dragen vaak felroze.
 7. Hoewel steeds meer mannen roze dragen, is het toch vooral een vrouwelijke kleur. Blijf weg van de nudes en  blushtinten die meisjes dragen, als volwassen vrouw kun je hot pink aan (en staat een diepere kleur je bovendien mooier).
 8. Gaat een felroze pak je te ver (don’t knock it until you’ve tried it), dan kom je ook een eind met een felroze tas, sjaal of schoenen.
 9. Combineer roze met zwart, wit of – heel cool – metallics.
 10. Roze is een kleur die rustig maakt, maar ook opwekkend werkt. “Het creatieve deel van het brein slaat er op aan,” aldus kleurenspecials Jules Standish in The Telegraph. “Er zijn studies die aantonen dat roze dragen je milder over jezelf laat denken en aardiger tegenover anderen maakt.”
 11. Roze staat dan ook voor optimisme, warmte en koestering. Binnen Dopamine Dressing (kleren met kleuren waar je blij van wordt) scoort roze het hoogst.
 12. ‘Pink is not a colour, it’s an attitude.’ Was getekend: Audrey Hepburn (en die wist wel wat van stijl).

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN