“The Banshees of Inisherin is fantastisch! Als je tijd hebt, ga deze film dan zeker zien”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: The Banshees of Inisherin.

The Banshees of Inisherin

De onuitsprekelijke filmtitel The Banshees of Inisherin is de naam van de muziekcompositie die eilandbewoner Colm (Brendan Gleeson) heeft gecomponeerd. Banshees zijn mythische wezens, bejaarde feeën die verschijnen als de dood nadert en Inisherin is de naam van het Schotse fictieve eiland, waar Colm en zijn vriend Padraic (Colin Farrell) wonen.

Colm en Padraic zijn vrijwel altijd in elkaars bijzijn, maar op een dag zegt Colm hun vriendschap op met de simpele woorden: “Ik mag je gewoon niet meer”. Padraic is verbijsterd en snapt niet waarom Colm hem dit aandoet.

Maar dat kan toch niet! Gisteren zaten we nog samen in het café lekker te ouwehoeren en te drinken. Colm is onverbiddelijk en weigert ieder contact. Hij wil zich in afzondering toeleggen op zijn composities en zijn vioolspel en probeert alle contact met Padraic te vermijden. Maar op zo’n klein eiland, met zo weinig inwoners en één winkel, is dat bijna onmogelijk. En zo ontstaat de ongemakkelijke situatie, waarbij Colm steeds verder gaat met zijn dreigementen naar zijn ex-beste vriend.

The Banshees of Inisherin is een fantastische film! Niet alleen omdat het verhaal zo intrigerend is, maar vooral ook omdat ik enorm heb gelachen om de geestige dialogen en soms bloederige situaties. Daarbij zijn de schitterende landschappen magnifiek in beeld gebracht en spelen de twee acteurs de sterren van de hemel. Als je tijd hebt, ga deze film dan zeker in de bioscoop zien!

Vanaf 26 januari in de bioscoop 

Aantal sterren: ★★★★

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN