Supercoole comedy over de menopauze: The Change

-

Zeer de moeite waard en vanaf dinsdagavond (weer) te zien op BBC First: The Change, een tragikomisch feestje van de herkenning, met een badass rolmodel.

Linda (gespeeld door Bridget Christie), getrouwd en twee kinderen, is vijftig en meent dementie en nog een keur aan andere kwalen te hebben. Ze blijkt echter ‘gewoon’ in de overgang te zijn. Instant existentiële crisis! Jarenlang hield ze bij hoeveel tijd ze kwijt was aan het huishouden (exact 131.500 minuten en 20 seconden), nu vindt ze het tijd om deze verloren uren voor zichzelf op te eisen.

Woedende vijftiger op bedevaart

Linda ontvlucht haar niet al te empathische echtgenoot en stoft de motor af waar ze al dertig jaar niet meer op heeft gereden: opvliegers hebben er nog nooit zo hot uitgezien.

Ze zet koers naar ‘The Forest’, een mythische en idyllische plaats in Gloucestershire waar ze als kind al kwam. Doel: iets terugvinden van de vrouw die ze ooit was. Al snel na aankomst maakt Linda kennis met een palingrijke  gemeenschap die haar zowel verwart als voor zich inneemt.

Het knappe aan de eigenzinnige serie, waar Bridget als scenarist aan meeschreef, is dat je er niet alleen om kunt schateren (haar judgy zus!), maar ook zeer vertrouwde ergernissen voorbij ziet komen. En vanzelf erg van Linda en haar verlangen om weer een eigen leven te hebben zult gaan houden – ook inspirerend als je geen oude motor in de schuur hebt staan.

The Change, seizoen 1, aflevering 1 BBC First 22:00. De volgende 5 afleveringen worden steeds een week later uitgezonden.

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN