“Stromboli is een echte feelgoodmovie met een ontwapenende rol van Elise Schaap”

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: Stromboli én een winactie voor filmfestival Tapis Rouge. 

Stromboli

De film naar het boek van schrijfster Saskia Noort: Stromboli. We volgen Sara (een fantastische rol van Elise Schaap) die naar het eiland Stromboli vertrekt. In de opening van de film is te zien hoe zij beneveld door de wodka en verscheurd door liefdesverdriet op de boot naar het Italiaanse vulkaaneiland vertrekt. Direct wordt duidelijk dat deze vakantie ontspannen én spannend wordt.

Natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje. Door drank en drugs raakt Sara de weg kwijt. Uiteindelijk belandt ze via een uitnodiging van retreatleider Jens bij zijn retreat ‘From Fear to Love’. Ze komt terecht in een groep met welvarende mensen, die rijk genoeg zijn om tweeënhalfduizend euro neer te leggen voor een weekje zelfreflectie. Het wordt duidelijk dat niemand deze therapieweek echt serieus neemt, maar uiteindelijk trappen ze toch in het slim opgezette rollenspel. Dit alles wordt gebracht met de nodige humor, heerlijk!

Ik vind Stromboli een echte feelgood movie met een ontwapenende Elise Schaap als Sara. De film is de tweede speelfilm van regisseur Michiel van Erp, die al vele bekroonde documentaires op zijn naam heeft staan. In zijn docu’s focust hij vaak op groepen mensen die iets probeerden te vinden in groepsverband en die kennis heeft hij gebruikt bij deze film. Mooi, spannend en ontroerend!

Vanaf 3 november in de bioscoop te zien.

Aantal sterren: ★★★★


Win: tickets voor filmfestival Tapis Rouge

Van 10 tot en met 15 november vindt in Amsterdam, Den Haag en Maastricht de vierde editie van het Franse filmfestival Tapis Rouge plaats. Opnieuw biedt het festival een selectie van het beste uit de Franse cinema van dit moment. Focus van het programma ligt op film en literatuur. Zes nieuwe films zijn geselecteerd voor de Prix Tapis Rouge; de prijs voor de beste boekverfilming.

Voor informatie en films zie: https://tapisrougefransfilmfestival.nl/nl

WIN! Saarmagazine.nl mag 2×2 vrijkaarten voor het filmfestival Tapis Rouge én twee keer het boek ‘Mijn haast krijgen jullie niet’, de roman waarop de mooie film “Vous n’aurez pas ma haine “ gebaseerd is, weggeven. Dit wordt beschikbaar gesteld door uitgeverij Atlas Contact.

Wil jij kans maken? Mail dan naar info@filminc.nl met in de onderwerpregel Winactie Saarmagazine.nl x Tapis Rouge. Vertel ons waarom jij deze prijs verdient en voor welke filmvertoning je graag vrijkaartjes zou krijgen. De actie loopt t/m 7 november. De winnaars ontvangen 8 november bericht.

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.