Een stralend bruine zomerhuid (zonder rimpels of pigmentvlekken): zo doe je dat

-

Te dik, te plakkerig, een rare chemische geur: smeren is niet Maria’s grootste hobby. Dit jaar heeft ze eindelijk dé oplossing gevonden. Of eigenlijk: drie.  

Zodra de zon gaat schijnen, ben ik buiten. Niets fijners dan de winterdip van me afschudden door de warme stralen op mijn huid te voelen. ’s Ochtends met een kopje koffie in de tuin, een rondje fietsen of wandelen, lekker met een ijskoud glas witte wijn borrelen na het werk: kom maar op. Ik word oprecht intens gelukkig van de zon.

Waar ik minder gelukkig van word, is zonnebrandcrème. Te dik, te plakkerig, met een funky chemische geur: de perfecte heb ik nog altijd niet gevonden. Na paar pogingen verdwijnt de tube in de la en ga ik vaak met alleen mijn dagcrème de straat op.

Maar ja, niet smeren, daar kom ik in 2021 natuurlijk niet meer mee weg. Ik weet inmiddels, net als iedereen, wat de gevolgen zijn van onbeschermd in de zon zitten. Bovendien krijg ik er de laatste jaren steeds meer rimpels en pigmentvlekken bij. Nóg meer reden om zonverzorging eens wat serieuzer te nemen.

Smeren, dus. Maar wat? Ik heb de laatste jaren van alles geprobeerd: van dikke, lobbige puur natuur-crèmes tot heerlijk ruikende varianten die dan weer te plakkerig waren. Van smeren tot spuiten en verstuiven: het maakt niet uit, de meeste producten geven me het gevoel dat ik ‘opgesloten’ zit in mijn eigen huid. Onwijs vervelend.

Totdat ik bij een rondje op het internet op de nieuwe diagnosetool van Lancaster stuitte. Geen analyse gebaseerd op huidtype, maar op vragen als: waar ga je naartoe met vakantie (la douce France) wat wil je dat je crème voor je doet (voorkomen van donkere plekken, a.u.b.), wat verwacht je nog meer (verfrissen lijkt me heerlijk), welke textuur (glanzen, graag), leeftijd (niet meer helemaal piepkuiken). Het resultaat: Sun Perfect Infinite Glow, Illuminating Cream in SPF30 en 50. Een lichte formule, las ik toen ik even mijn leesbril erbij pakte (niet verder vertellen), die ook helpt bij het voorkomen en verminderen van fijne lijntjes en donkere vlekken én door middel van een glow booster direct een stralend effect geeft. Voorzien van de Full Light Technology, die niet alleen bescherming biedt aan UVA en UVB stralen, maar ook zichtbaar licht en infrarood. En dat is fijn, want zichtbaar licht en infrarood werken tegen verslapping van de huid. Door deze Full Light Technology ben je dus beschermd tegen al deze vier soorten stralen. Ha! Dit is dus precies wat ik nodig heb. Top, een ideaal product voor mijn gezicht, maar de tool bood ook nog een stap 2 Sun Sport Cooling Invisible Mist SPF 50 (eindelijk geen geplak meer!) en stap 3 Golden Tan Maximizer, die mijn mooie kleur met een maand verlengt.

De suncarelijn van Lancaster blijkt nog van alles meer te bieden, zoals een gloednieuwe Sun sensitive-lijn die heel erg geschikt is voor de gevoelige huid en roodheid en irritatie voorkomt (heel fijn voor ons 50+ velletje) én Clean & Ocean Friendly producten (fijn, want we willen natuurlijk lief blijven voor onze planeet en de dieren die erop leven).

Nadat ik nog even op de website had rondgestruind (van vrolijke vrouwen en zonnige plaatjes word ik nou eenmaal hebberig), kwam tot mijn grote schok oog in oog te staan met mijn jeugdliefde. Ik reisde in mijn gedachten terug naar begin jaren negentig, Rimini, mijn eerste vakantie alleen met vriendin Maaike. Samen kochten we in een klein winkeltje op de boulevard een ronde pot Tan Deepener die we ons toen eigenlijk niet konden veroorloven. We smeerden er lustig mee en werden er bezopen bruin van. En nu, zoveel jaren later, stond hij hier te shinen.

Nee, zo’n pot hoef ik niet meer te hebben op mijn oude dag. Ik ben heel erg blij met mijn drie nieuwe producten voor in én uit de zon. Maar stiekem hoop ik, dat ik, ook al ben ik niet meer zo perzik als toen, mijn nieuwe vriendinnen net zo lekker ruiken als die grote pot in Rimini in de jaren negentig. Toen kostte één Lancaster-product me een rib uit mijn lijf, nu beschouw ik skincare als een welverdiend cadeau van mijn zelf verdiende centen. Zo zie je maar, blijken er ook nog leuke dingen aan dat ouder worden te zitten. Laat die zomer maar komen, ik ben er klaar voor. Bonnes vacances!

Ook weten welke zonverzorging het beste past bij jouw huid? Doe de check! Of misschien wil je wel meer weten over de nieuwe Sun sensitive lijn van Lancaster, Dan moet je vooral even hier kijken.

Wij schreven dit artikel in samenwerking met Lancaster maar de inhoud is 100% van ons.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN