Sprong in het diepe: ‘Ik wilde één keer in mijn leven verrukkelijke seks’

-

Kan mij het schelen, ik doe het gewoon. Dat dachten Heleen (49) toen ze met haar ogen dicht in het diepe sprongen. Ze scheidde na dertig jaar van haar man. Ze was het kabbelende, seksloze leven beu en ging op zoek naar lust en passie. 

“Onder de douche voelde ik een knobbeltje in mijn borst. Ik had net mijn moeder net begraven en dacht: stel dat ik binnenkort ook doodga, wat wil ik dan nog meemaken? Het antwoord was simpel: ik wilde een lekkere vent. Minimaal een keer in mijn leven extatische seks hebben.

Het knobbeltje bleek gelukkig onschuldig, maar de wens was geboren. Al jaren vroeg ik mijn man met me te zoenen, te knuffelen, te vrijen. Toen hij op een dag beloofde dat hij het nu echt in zijn agenda zou zetten, dacht ik: dit is de druppel. Het is genoeg. ik wil scheiden. Je hoeft toch niet te plannen dat je me een keer aanraakt? Die behoefte zit toch in je lijf? Op dat moment begreep ik dat het nooit anders ging worden. Ik kon hem niet dwingen, maar ik wilde ervaren hoe het kon zijn. Scheiden voelde als van een rots springen zonder te weten hoe diep het water was. Ik was bang alles te verliezen. Mijn familie, mijn kinderen, mijn huis, mijn financiële zekerheden. Jarenlang had ik getwijfeld: is gebrek aan intimiteit een reden om uit elkaar te gaan? Is het daarvoor belangrijk genoeg? Maar ik was 48, te jong om nooit meer aangeraakt te worden. Ik wilde kriebels in mijn buik, ik wilde opwinding.

Ik wist dat ik het nog in me had, want ik voelde het wanneer ik Jeroen zag. Ik kende hem van netwerkborrels. Hij zei op een dag dat hij me zo’n mooie vrouw vond. Ik kreeg een rode kop, kon me bijna niet voorstellen dat hij mij bedoelde. Het was altijd heerlijk Jeroen te zien, die grote, sterke man. Maar hij was getrouwd en daarom hield ik de boot af. Af en toe dronken we koffie, dat was het.

Aan het einde van zo’n afspraakje, stond hij op om me in mijn jas te helpen. De spanning was al de hele middag om te snijden. Hij zei: ‘Ik kan je niet laten gaan zonder je te zoenen.’ We belandden in zijn appartement in de stad. Wat ik daar meemaakte gun ik iedere vrouw. Hij transformeerde me in een godin. Ik was open en kwetsbaar, omdat ik dit in alle heerlijkheid wilde ervaren. Dit was geen platte seks, dit was liefde. Deze man kon mij aan. De volgende dag verliet ik pas zijn appartement. In de auto naar huis dacht ik: nu kan ik sterven. Ik heb het één keer mogen ervaren en het was mooier dan ik ooit had durven dromen.

Jeroen en ik zagen elkaar nog één keer. Hij was gelukkig met zijn vrouw en wilde voor zijn huwelijk vechten. Ik ben hem voor altijd dankbaar. Voor de onvergetelijke vrijpartijen. Omdat hij me liet voelen dat ik een begeerlijke vrouw ben.”

Fotografie Cornelie Tollens

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

RECENTE ARTIKELEN