Sonia (57): ‘En zoef, weg was hij. Na 34 jaar huwelijk. Dat verzin je toch niet’

-

Het boek was uit zei hij. En inderdaad, hij was verliefd. Zo kwam het dat Sonia (57) na 34 jaar huwelijk ineens in haar eentje woonde. “Ik was totaal in shock.”

“Het was een groot cliché: we moesten praten, het was op tussen ons en ja, hij was verliefd op een ander. Een jongere vrouw. Nee, er was niks gebeurd, zo was hij niet, dat wist ik toch wel? Maar de verliefdheid had hem aan het denken gezet en wat was er nou eigenlijk nog tussen ons? Na 34 jaar waren we uitgepraat, uitgevreëen, uitgeleefd. Ik kon het niet geloven. Het jaar ervoor was ons derde kind uit huis gegaan, nu zou onze tijd weer komen. Ik had al gegoogled op die mooie reis naar Amerika die we samen konden gaan maken. Daar hadden we het al jaren over.

Dezelfde dag vertrok hij. Was ik ineens vijftiger en single, dat verzin je toch niet? Ik was zo lang op ons gericht geweest dat ik vrienden had verwaarloosd. Sommige vriendschappen was ik al jaren kwijt, maar andere vriendinnen bleken meteen voor me klaar te staan. De week erop zat ik met twee van hen – de een is weduwe, de andere ook gescheiden – in het vliegtuig naar Barcelona. Weekendje weg. Als ik de foto’s van dat weekend terugkijk, zie ik mezelf verdwaasd door de stad lopen, totaal in shock.

Mijn ex spreek ik amper. Na twee weken trok hij bij zijn vriendin in. En ik moet nog steeds geloven dat er tijdens ons huwelijk niks was tussen hen. Voor de kinderen vind ik het verschrikkelijk: hun ouderlijk huis is uit elkaar gevallen. Het maakt niet uit of je vijf of 25 bent, dat doet pijn. Ikzelf heb lang nodig gehad om mijn toekomstbeeld bij te stellen. Van samen oud worden naar door in mijn eentje.

Ik dacht: ik vind nooit een ander. Dat wilde ik ook niet. Maar zoals dat gaat: mettertijd ging ik toch nadenken. Een beetje om me heen kijken. Nu ben ik aan het daten. Nooit gedacht dat dat er nog van zou komen. En ook nooit gedacht dat dat nog met iemand in het bijzonder zou doen. Het gaat te ver om te zeggen dat ik verliefd ben, maar er is wel iemand. Leren kennen op internet, ook zoiets. Ik vind het doodeng. Straks gaan we misschien met elkaar naar bed. Het is niet dat ik niet wil, maar na 34 jaar andere handen aan mijn lijf, dat lijkt me bizar.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

RECENTE ARTIKELEN