Snak je naar een beetje zon? Dan moet je híer zijn

-

Bewolkt, regenachtig, twaalf graden – het is geen lang Paasweekend om op een terras te kunnen zitten.

Snak je naar zon en warmte, dan moet je in het buitenland zijn. Bijvoorbeeld in Sveti Vlas in Kroatië en Athopol in Bulgarije, waar je gemiddeld zo’n 14 uur zon per dag hebt, gevolgd door Hurghada in Egypte, het Turkse Bodrum en Marmaris met 13 en 12 zonuren per dag. Dit blijkt uit de meest recente Sun Index van Sunweb.

Warmste temperaturen

Opvallend genoeg zijn dit niet de landen met de warmste temperatuur. Als je liever hogere temperaturen verkiest boven het aantal uren zon, dan moet je in Egypte zijn. De steden Marsa Alam (29,1 graden) en Hurghada (28 graden) bieden namelijk de hoogste gemiddelde temperaturen rondom de Middellandse Zee, gevolgd door het Turkse Antalya (29 graden) en Cyprus (28 graden). Daarnaast hebben ook de Griekse eilanden Kos, Kreta en Rhodos zomerse temperaturen van zo’n 28 graden.

UV-index

Trek je naar deze zonnige bestemmingen? Wees je dan wel bewust van de UV-index. De UV-index wordt gemeten op een zonkrachtschaal, waarbij een cijfer van zeven of hoger betekent dat je een groter risico loopt op huidschade door de zon en je dus goed beschermd moet zijn. De UV-index is het hoogst in Egypte (12), gevolgd door de Canarische Eilanden Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria (10), en tot slot Bodrum in Turkije (9). Zorg altijd, maar hier vooral dus voor een goede bescherming voor je huid.

Zeewater

Wie vakantie zegt, denkt natuurlijk meteen aan zee en strand.  Wie op zoek is naar heerlijk warm zeewater, vindt in Egypte de ideale bestemming. In Marsa Alam en Hurghada liggen de zeetemperaturen respectievelijk op 27 en 26 graden. Het Griekse Rhodos, Alanya in Turkije en Cyprus maken de top vier compleet met beide 24 graden. Toch liever een iets frissere duik om lekker af te koelen? Dan zit je goed op de Canarische Eilanden: met een gemiddelde zeetemperatuur van 22 graden bieden Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria de nodige verfrissing. Het koelste zeewater vind je dan weer in Lissabon (18 graden).

Hier regent het (bijna) nooit

Als je echt zeker wilt zijn dat je geen regen tegenkomt, is Egypte de beste keuze, met een gemiddelde van 0 regendagen per jaar. Ook op de Canarische Eilanden (5 dagen) regent het zeer weinig. En als je in de zomermaanden op vakantie gaat, is de kans op regen ook bijna nihil op Cyprus, en de Griekse Eilanden Kos en Kreta.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN