Sinterklaas vieren met pubers? Vijf leuke ideeën

-

Het is alweer bijna Sinterklaas. En hoewel jouw pubers niet meer in de goedheiligman geloven, vinden ze het waarschijnlijk wel leuk om het feest te vieren. Heb jij wel zin om het heerlijk avondje met je kinderen te vieren, maar weet je niet goed hoe? Wij zetten vijf leuke ideeën voor je op een rij!

Tip 1. De Sinterklaas pubquiz

Een quiz is altijd leuk om te doen. Er zijn online veel Sinterklaas pubquizzen te vinden voor kinderen vanaf twaalf of zestien jaar en ouder. Je kunt natuurlijk ook je eigen quiz maken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de vragen aanpast aan de leeftijd van je kinderen. Laat iedereen er een leuk pietenpak bij aantrekken om helemaal in de sfeer te komen. Het eerste cadeautje is voor degene met de meeste goede antwoorden.

Tip 2. Cadeautjes met opdrachten

Pakjesavond draait natuurlijk grotendeels om cadeautjes. Maar je kan het allemaal net even wat leuker en spannender maken door opdrachten te verzinnen bij de pakjes. Wordt de opdracht goed uitgevoerd? Dan mag er een cadeau worden uitgepakt. Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn: zorg voor een mooi Pietenkostuum. Zou jij die opdracht stiekem wel het beste willen uitvoeren? Kijk dan hier voor een mooie – en winnende – outfit.

Tip 3. Speel Sinterklaasbingo

Een klassieker onder de spelletjes: bingo. Dit spel is leuk voor jong en oud, helemaal als iedereen in spanning wacht op het volgende nummer in de hoop ‘Bingo’ te kunnen roepen.  Want ‘Bingo’ betekent op Sinterklaasavond natuurlijk dat er een cadeautje mag worden uitgepakt. Word je zoon of dochter ongeduldig en geeft hij of zij een valse ‘Bingo’? Dan moet er een Sinterklaasliedje worden gezongen.

Tip 4. Raad het lied

Uit volle borst Sinterklaasliedjes zingen hoort er bij op pakjesavond. Maar het is nog leuker om er een spel van te maken en elkaar de liedjes te laten raden. Zoek een aantal bekende liedjes op en laat een kort stukje van het begin of het einde horen. De anderen moeten vervolgens raden welk liedje het is of – om het wat moeilijker te maken – van welke artiest het is. Hebben ze drie liedjes goed geraden? Dan mogen ze een cadeautje pakken.

Tip 5. Hapjesavond

Houden jij en je gezin wel van lekker eten? Ga dan gezellig samen koken tijdens pakjesavond. Leef je uit op klassieke Sinterklaas snacks zoals peper- en kruidnoten, speculaas en chocoladeletters of maak een culinair meergangenmenu. Hou geheim wat je hebt gemaakt en laat je kinderen proeven en raden wat het is. Ook leuk, stel je eigen gourmetpakket samen en ga lekker samen bakken en braden. Gourmetten staat altijd garant voor gezelligheid! Veel plezier!

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN