Simone liet haar oogleden liften en schrok zich kapot #IkBenSaar

-

Simone Duvekot (59) is single, heeft drie volwassen kinderen en werkt in het voortgezet speciaal onderwijs in Den Haag.

Wat ga je doen vandaag?
“Vanavond ga ik uit eten met een vriendin die ik al lang niet heb gezien. Heerlijk – steak en rode wijn. Doordeweeks heb ik het altijd druk met werk en mantelzorgtaken, in de weekenden bepaal ik mijn eigen tempo. Natuurlijk moet ik dan ook stofzuigen, boodschappen doen en strijken maar als ik daar geen zin in heb, doe ik het niet.”

Hoeveel uur werk je?
“Dertig uur per week. Ik geef les aan kinderen met een verstandelijke beperking. Ze zijn puur, verrassend, onvoorspelbaar en boeiend. Het ene moment is het rustig in de klas, het andere moment is het een gekkenhuis en ben ik op zoek naar een kind dat zich ergens heeft verstopt.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Ik wil naar Santiago de Compostella lopen. Het lijkt me een hele prestatie omdat ik helemaal niet sportief ben. Als je wandelt heb je tijd om om je heen te kijken en ik vind het interessant allerlei mensen te ontmoeten.”

simoneWat vind je leuk aan je leeftijd?
“Dat ik niet meer ongesteld word.”

Wat totaal niet?
“Ik voel me tien jaar jonger dan ik ben, maar mijn heup is versleten. Steeds als ik de pijn  voel besef ik: o ja, ik word echt ouder. Ik vind het een feest dat ik binnenkort aan mijn heup word geopereerd en straks van de pijn af ben.”

Wat doe je naast je werk?
“Ik bak taarten en cakes, bijvoorbeeld rodewijncake, whiskyrozijnencake, citroencake met limoncello. Als er maar drank ingaat. Alles wat ik bak deel ik uit: aan mijn kapper, vrienden, de verkoopsters in mijn favoriete boetiek, de man die mijn auto onderhoudt en mijn collega’s.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Met Jack Nickolson in zijn jonge jaren. Dat lijkt mij een hilarische man. Niet aantrekkelijk, wel sexy.”

Je moet kiezen: cosmetische chirurgie of meer geld
“Als er een pijnloze liposuctie zou bestaan, heb ik wel interesse. Ik heb ooit mijn oogleden laten liften en ik schrok van het resultaat. Ik herkende mezelf niet meer terug. Mijn hele leven had ik hangende oogleden gehad: na de operatie zag mijn gezicht er ineens anders uit. Nu ben ik er blij mee, maar de impact was groot.”

Hoe zit het met de mannen?
“Samen eten, samen op vakantie – soms mis ik dat wel. Net als sex. Ik hoor veel vrouwen zeggen dat ze klaar zijn met sex, daar kan ik me niks bij voorstellen. Toch schrijf ik mezelf niet in op een datingsite. Ik ontmoet hem liever spontaan.”

Waaraan ben je verslaafd?
“Goede koffie. Zes tot acht kopjes per dag. Als ik geen koffie drink,  krijg ik hoofdpijn. Ik heb een espressomachine die de bonen automatisch maalt. Koffie maakt me blij, ik kan er zo van genieten. Het is een van de kleine vreugdes des levens, zei mijn moeder vroeger. En dat is het echt.”

 

 

Bewaren

Bewaren

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN