Shira woont doordeweeks niet bij haar gezin #IkBenSaar

-

Leuke Saar-vrouw: Shira Tabachnikoff (50) is getrouwd met Pieter met wie ze drie kinderen heeft van 18, 15 en 11. Ze is kostwinner en woont doordeweeks in Parma waar ze werkt voor de European Food Safety Authority. In het weekend is ze bij  haar gezin in Milaan.

Wat ben je nu aan het doen?
“Ik zit op kantoor. Ik maak lange dagen en werk meer dan fulltime. Mijn man en kinderen wonen in de buurt van Milaan, omdat daar een goede school in de buurt is. Doordeweeks woon ik in een appartement in Parma zodat ik me lekker aan mijn werk kan wijden. Ik heb geen stress van het huishouden en als ik in het weekend thuiskom bij mijn gezin is het feest. Mijn man kookt iets speciaals, de hond gaat uit z’n dak en al mijn aandacht is volledig voor hen.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Ik droom ervan samen met Pieter een tocht door de wereld te maken. Het liefst lopend of op de fiets, zodat we echt de tijd kunnen nemen om alles te zien.  Mijn nieuwsgierigheid houdt nooit op. Mijn kinderen moeten altijd om me lachen als we op stap zijn. ‘Let’s just see what’s around the next corner’, zeg ik altijd.”

Wat vind je leuk aan je leeftijd?
“Als dertiger was ik altijd moe. Op die leeftijd moest ik nog van alles: carrière maken, een huis kopen, kinderen krijgen, mijn ouders  trots maken.  Nu ken ik mezelf veel beter. Ik ben niet meer de pleaser die ik was en ik hoef niet meer die vrouw te zijn met het perfecte huis en de perfecte laarzen. Geef mij maar vrijheid en avonturen in plaats van dure spullen.

Shira top tot teenHeb je genoeg tijd voor je kinderen?
“Ik ervaar het als het beste van twee werelden. Doordeweeks kan ik doen wat ik wil: een borrel drinken met collega’s, naar de film, bellen met vriendinnen. In het weekend heb ik alle tijd voor mijn man en kinderen.

Wat doe je als je ’s ochtends opstaat?
“Yoga, de New York Times lezen.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Ik heb vele  mannen uitgeprobeerd voor ik Pieter kende. Een heerlijke tijd. Nu ben ik al 23 jaar monogaam. Er is geen man waar ik naar terugverlang. Pieter en ik vormen de beste combi.”

Je moet kiezen: minder rimpels of meer geld
“Geld. Ik ben namelijk kostwinner. Bovendien doet uiterlijk mij niks. Gezichtscrèmes geef ik aan mijn dochter en mijn haren verf ik zelf.”

 

 

Bewaren

Bewaren

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN