Schaamrood op de kaken: 10 herkenbare blunders

-

Er zijn van die momenten dat je door de grond wil zakken. Irma weet er alles van.

 1. De onhandige blunder
  Lekker uit eten gaan, en tussen de gangen door even naar de wc. En dan bij terugkomst in het restaurant met je blitse hoge hakken van de trap kukelen (en ik had slechts één wijntje op. Echt waar).
 2. De niemand-mag-het-weten-blunder
  Na een werkafspraak kan ik mijn autosleutels niet vinden. Ik keer mijn tas binnenstebuiten, voel in al mijn zakken, doorzoek de hele zaak, de straat, de stoep, het parkeerterrein: niks. Uiteindelijk brengt een vriendelijke werkrelatie me naar huis. En daar vind ik de sleutel gewoon in een zijvakje van mijn tas.
 3. De sexy (nou ja) blunder
  Na een interview ben ik mijn fietssleutel kwijt (ik zie een patroon). Ik kieper mijn tas leeg op de tafel van de man die ik heb geïnterviewd,, komt er een beha uitrollen.
 4. De vrouwenblunder
  Op hoge hakken over de kinderkopjes lopen en dat een hak tussen de stenen blijft hangen en je op een blote voet verder hobbelt.
 5. De mailblunder
  Ik krijg een mailtje met foto’s van een klant. Ik stuur ze door naar een collega met de opmerking: ‘Het zijn wel stiklelijke foto’s.’ Klik ik op beantwoorden in plaats van doorsturen.
 6. De lang-geleden-blunder
  Ik verschoon mijn babydochter in haar kamertje. Komen mijn schoonouders op bezoek. Ze lopen door naar de woonkamer ‘Shit, daar heb je die vervelende opa en oma weer,’ kir ik tegen mijn kind. Met de babyfoon aan.
 7. De vakantieblunder
  Ik zit met mijn kinderen op een terrasje in Turkije. Aan het tafeltje naast ons zit een echtpaar dat luidruchtig door mijn kroost wordt bekritiseerd en uitgelachen. En dan staat het echtpaar op en zegt de man: ‘Nog een prettige dag verder.’
 8. De werkblunder
  Mijn hoofdredacteur stuurt me naar de trekkertrekwedstrijden. Het heeft de hele nacht geregend maar ’s middags is het heerlijk weer. Ik trek mijn ballerina’s aan. Die blijven steken in een dikke laag modder (wist ik veel dat ze trekkertrekwedstrijden houden in een weiland).
 9. De sociale blunder
  ‘Wat een vervelende man’, foeter ik tegen een vrouw die naast me zit. ‘Die denkt dat hij God’s gift to women is. Blaaskaak.’ Zegt de vrouw: ‘Je hebt het wel over mijn vriend, hoor.’
 10. De blunder die je aan niemand vertelt
  Nee. Ook niet aan jullie.

Lees ook: 10 parkeerblunders (en waarom Irma nooit meer op de bon wordt geslingerd)

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN