Ik ben Saar: “Ik zou niet weten waarom ik met zo’n hangkop zou moeten rondlopen”

-

Nieuw op Saar Magazine: elke week een vijftiger aan het woord in de serie Ik ben Saar. Deze week: Pauline (52) over haar uiterlijk. 

“Toen mijn moeder vijftig werd, was ze in één klap oud. Of misschien was ze dat daarvoor al. Ik herinner me haar veertigste verjaardag, ik was zes. Ik denk dat ze die dag een bloemenschort aandeed dat ze nooit meer heeft uitgedaan. Toen ze vijftig werd, liep ze hele dagen rond met krulspelden in het haar. Ik heb dat nooit begrepen. ‘Ach kind, ik ben al zo lang getrouwd’, zei ze weleens.

 BLIJF OP DE HOOGTE VAN SAAR!
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Niks voor mij, die houding. Ik heb geen bloemenschort en krulspelden en al ben ik bijna dertig jaar getrouwd, ik zou niet weten waarom ik met een hangkop zou moeten rondlopen. Ik ben vijftig, geen honderd. Op mijn veertigste zei ik tegen mijn man: voor mijn vijftigste verjaardag, doe jij mij een facelift cadeau. Dat deed-ie ook, de schat. Ik knapte er zo van op. Niet alleen fysiek – al ging er meteen vijf jaar van mijn hoofd af – ook mentaal. Als je er moe uitziet, voel je je ook moe, is mijn ervaring. Na mijn facelift voelde ik me fris. In de kroeg kneep een man in mijn bil, ik schatte hem amper dertig. Bizar natuurlijk, maar ik gierde het uit.

Nadat ik zo was opgeknapt door de facelift, nam ik me voor mijn gezicht goed bij te houden. Nu doe ik elke zoveel maanden een botox-kuurtje in mijn vaste kliniek. Ik accepteer heus wel dat ik ouder word, ik heb alleen geen zin elke dag tegen de gevolgen te moeten aankijken. Gelukkig is een van de leuke dingen aan ouder worden dat je je steeds minder aantrekt van anderen. Trouwens, al mijn vriendinnen doen het. Het bloemenschort is echt verleden tijd, hoor.”

LEES OOK: Irma doet een fotoshoot: Die onderkin, die rimpels, die buik!

gifgif

RECENTE ARTIKELEN