Ruben van der Meer: ‘Opnieuw beginnen met een andere vrouw, ik moet er niet aan denken’

-

In de nieuwste Saar interviewt Stella Bergsma Ruben van der Meer (53) over zijn bijna-dood ervaring, goed leven en het geheim van een relatie van 28 jaar leuk houden. Niet dat er niet soms conflicten zijn tussen hem en Sally…

“Vroeger vooral over dat ik heel hard aan het werk was, veel van huis. Dat je van elkaar aan het vervreemden bent. Zij zorgde dan voor de kinderen. Dat was een keuze van ons beiden, maar af en toe was zij daar ongelukkig mee. Dan zat zij met allemaal problemen thuis en kwam ik na een lang weekend thuis met een ‘joh, komt wel goed’. Omdat ik werk deed dat ik leuk vond, leek het voor haar soms alsof ze een groter offer bracht. Maar het opgroeien van je kinderen missen is ook een offer. Dat moet je niet onderschatten – maar dat doet ze ook niet. Soms zie je het alleen even niet van elkaar.’

Jullie zijn al bijna 28 jaar samen. Wat is het geheim?

“We kennen elkaar van de middelbare school. We hadden een keer gezoend, verder niet. Om te zeggen ze is de ware… Ik bedoel, ze is de ware, maar dat wist ik toen nog niet. Ik ben niet zo iemand die zegt: ‘Ik wist het altijd al, vanaf het eerste moment dat ik haar zag. Wat ik zeker wist, is dat ik haar wilde. Maar om het vervolgens bij elkaar te blijven, vergt wel wat. Heel veel accepteren en vergeven en er altijd voor elkaar zijn als het nodig is. Ook al gaat het soms wat minder. Dat hebben wij gedaan. Ik moet er ook niet aan denken helemaal opnieuw te moeten beginnen met een andere vrouw. Al die nieuwe eigenaardigheden. ‘Hoe hang jij je wc-rol op? Die moet andersom!’ Die onhebbelijkheden. Het leven is te kort voor al die details.”

En seks? Is dat nog belangrijk?

“Zeker, maar masturberen vind ik ook heerlijk hoor. Het is ook zo praktisch, want hebt er niemand voor nodig. En je kunt het doen wanneer je wilt!”

En je mag aan alles denken wat je maar wilt.

“Ja, behalve straks, als ze gedachten gaan lezen met AI. Dan word ik binnen drie seconden gecanceld. Maar velen met mij!”

Verder lezen? 

Het hele interview van Stella met Ruben vind je in de nieuwste Saar Magazine die nu in de winkel ligt. Nooit meer eentje missen? Neem dan nu een abonnement.

Elke week leuke nieuwtjes van Saar ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN