Deze chocolademousse is zo goddelijk dat je alle schaaltjes het liefst zelf leeg lepelt.
Dit heb je nodig voor 6 personen
- 10 blaadjes munt
- 1 dl lichte olijfolie
- 20 frambozen
- 2 Wilhelmina-pepermuntjes
Voor de chocolademousse
- 400 g room
- 120 g eidooier (van 6 eieren)
- 100 g suiker
- 200 g volle melk, warm
- 200 g pure chocolade
- 8 g gelatine, geweekt
En zo maak je het
- Zet een schaal in de koelkast waar je straks de chocolademousse in kunt doen.
- Klop de room op tot een lobbige massa en zet het in de koelkast.
- Klop de eidooiers en de suiker schuimig.
- Breng de melk aan de kook en los hier de geweekte gelatine in op.
- Giet de warme melk over de chocolade en roer net zo lang met een spatel tot alle chocola is gesmolten. Spatel daarna direct de schuimige eidooier erdoor. Van de koude opgeslagen room spatel je nu eerst ongeveer een derde deel door de chocolade. Als dit goed is gemengd kun je de rest van de room er ook doorheen spatelen. Giet de chocolademousse in de gekoelde schaal en laat het 4 uur opstijven.
- Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de olijfolie. Laat 2 uur staan en zeef daarna de munt eruit.
- Decoreer de chocolademousse met de frambozen en schaaf de pepermuntjes eroverheen. Druppel er vlak voor het serveren de olijfolie naar smaak overheen.
Dit recept komt uit
De Kracht Van Kruiden
Peter Luie, Carrera Culinair € 29,99