Dit heerlijke recept voor een zomerse quiche heb je zo gemaakt en ziet er ontzettend feestelijk uit. Ook is het vegetarisch en zit het boordevol groente.
Ingrediënten
- 450 g diepvries gegrilde groenten (ontdooid)
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 300 g rode uien
- 20 g verse platte peterselie
- 6 el olijfolie (extra vierge)
- 3 lente-uitjes
- 80 g Parmezaanse kaas
- 4 eieren
- 250 g ricotta
Instructies
- Zet de oven aan en verwarm deze tot 180 graden. Vet de quiche-vorm in en beleg deze helemaal met de ontdooide bladerdeegvellen.
- Laat de gegrilde groenten ontdooien en uitlekken en dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Snijd de rode uien en de lente-uitjes in ringen en rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los en meng met de lente-ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel op deze volgorde de helft van het eier-mengsel, daarna alle gegrilde groenten en dan de rest van het eimengsel over de quiche-vorm. Leg de ringen rode ui erop en druk licht aan. Bak de quiche in ca. 50 min. gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
- De peterselie olie: doe de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Als de quiche klaar is kun je de peterselie-olie naar smaak verdelen
Tip:
Je kunt deze quiche warm of koud eten. Je kunt hem ook de dag van tevoren maken, bewaar hem dan in de vorm of dek losse puntjes af en leg ze in de koelkast.
Bron: Allerhande.nl