“Quand tu seras grand is een heerlijke feelgoodfilm, ga deze zien!”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: Quand tu seras grand.

Quand tu seras grand

De Franse film Quand tu seras grand speelt zich af in een verzorgingshuis. Yannick, de hoofdverpleger, kan zijn werk door de werkdruk en budgetproblemen nauwelijks aan. En dan krijgt hij ook nog te horen dat zijn directeur de belofte heeft gedaan dat de kinderen van een nabijgelegen school mogen lunchen in het verzorgingshuis, omdat hun eigen kantine onder water staat. Woedend hangt Yannick bij de receptie een petitie op, waarin hij iedereen oproept om de komst van de kinderen te boycotten. Maar dan komen de kinderen toch lunchen. Het zijn zo’n 20 jongens en meisjes uit de achtste groep onder leiding van de goedlachse en energieke Aude. Het is even wennen voor de oudjes. Veel herrie en gedoe, maar ook een welkome afleiding in hun alledaagse, vaak eenzame en saaie bestaan. Zelfs Yannick ziet in dat het eigenlijk wel erg leuk is en dat Aude ook geen onaantrekkelijk vrouw is. Al na een paar dagen ontstaan er mooie vriendschappen tussen de oudjes en de kinderen.

Quand Tu Sera Grand is een heerlijke feelgoodfilm met heel veel humor, mooie muziek en verrassende verhaallijnen. Door de manier van filmen lijkt het soms op een documentaire, waarin ook de realistische situaties van ouderdom en kind zijn niet gemeden worden. Ik heb gelachen, maar ook gehuild. Ga deze hartverwarmende film zien.

Vanaf 13 juli in de bioscoop.

Aantal sterren: ★★★★

Documentaire Clean

Deze week gaat ook de bijzondere documentaire Clean in première. Deze docu gaat over het leven en werk van de Australische Sandra Pankhurst. Zij is in de jaren 90 een schoonmaakbedrijf begonnen met als specialisatie het schoonmaken van plaats delict, zelfmoordlocaties en huizen van mensen met een extreme verzamelstoornis. Het is bijzonder zwaar werk, maar Sandra’s hele team is gemotiveerd en doen de klussen zonder oordeel en met veel humor en kameraadschap. Ook belicht de docu het meer dan bijzondere levensverhaal van Sandra. Geadopteerd en vervolgens misbruikt door adoptievader; na een slecht huwelijk met 2 kinderen in transitie gegaan van man naar vrouw. Toen dragqueen en sekswerker geworden en daarna is Sandra Pankhurst haar schoonmaakbedrijf gestart. Ik heb in geen tijden meer zo gefascineerd en geboeid naar een documentaire gekeken!

Aantal sterren: ★★★★★

gifgif
Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN