Prachtig! Deze geliefden zagen elkaar weer na 75 jaar

-

Het bestaat nog; eeuwige liefde en een goede afloop. Zie hier een vreselijk romantisch liefdesverhaal tussen een Amerikaanse soldaat en een Frans meisje.

In de tweede wereldoorlog ontmoette de Amerikaanse Kara Troy Robbins een Frans meisje in het noordoosten van Frankrijk, waar hij gestationeerd was. Haar naam was Jeannine Pierson. Jeannine en Kara waren destijds 24 en 18 jaar oud. Na een korte liefdesrelatie moest soldaat Robbins plotseling verplaatsen naar de Oosterse frontlinie, zonder ooit nog terug te keren naar Jeannine. Toen hij later weer terug was in de Verenigde Staten trouwde hij uiteindelijk met iemand anders, maar ondanks zijn nieuwe vrouw hield hij altijd een foto van zijn Jeannine bij zich.

Jeannine was ontroostbaar toen Robbins weg moest: “Toen hij wegreed in de truck, moest ik natuurlijk heel erg huilen. Ik was extreem verdrietig. Ik wou dat hij niet naar Amerika was teruggekeerd na de oorlog.” Toen de oorlog voorbij was begon Jeannine haarzelf Engels aan te leren, in de hoop dat Robbins terug zou keren naar Frankrijk.

Nu, 75 jaar later gebeurt het meest onwaarschijnlijke ooit: toen Robbins deze maand naar Frankrijk terugkeerde voor de herdenking van D-Day, hield hij zijn foto van Jeannine in zijn hand. Hij wist natuurlijk niet of zij nog leefde. Met behulp van Franse journalisten zochten ze zijn oorlogsliefde, om een reünie te organiseren, en dat is gelukt.

“Ik heb altijd van je gehouden, je bent nooit uit mijn hart verdwenen” zei Robbins onmiddelijk toen hij haar weer voor het eerst in 75 jaar zag. Bekijk hieronder het filmpje van deze emotionele ontmoeting, maar pak eerst een zakdoek.

 

Bron: Euronews

Lees ook: Word je blij van: ex-militair Belita krijgt een make-over

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN