Portobello: een snel en erg lekker voorgerechtje

-

Portobello-paddenstoelen gevuld met gorgonzola, sjalotjes en tijm. Heerlijk voorgerecht, hartstikke makkelijk. 

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie basilicum
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 200 g gorgonzola
  • 2 sjalotten
  • 1 el verse tijm
  • 50 g rucola

Zo maak je het 

  • Bakplaat bekleden met bakpapier. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en bestrijk de paddestoelen rondom dun met basilicumolie. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddestoelen omhoog.
  • Snijd de gorgonzola in gelijke platte stukken (1 stuk per persoon) en leg deze in de holtes van de portobello’s. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen en verdeel ze over de gorgonzola. Strooi de tijmblaadjes en peper erover en druppel er nog wat basilicumolie over. Bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verdeel de portobellotaartjes over de borden en leg een handje rucola rondom.

bron allerhande.nl

Lees ook: Omdat we lente in de bol hebben: een fijn groen soepje

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN