Pleidooi voor een gezellig bosje schaamhaar

-

In deze barre tijden waarin iedereen schaamhaar te lijf gaat met mesjes en wax, pleit Marjolein voor een gezellige bos.

 1. Je ruikt lekkerder
  Je schaamhaar houdt feromonen vast: het mysterieuze lekkere geurtje dat ervoor zorgt dat andere mensen zich tot je voelen aangetrokken.
 2. Minder kans op enge soa’s
  Scheren of waxen kan kleine wondjes veroorzaken waardoor bacteriën makkelijker de huid kunnen binnendringen. Schaamhaar werkt als een zachte buffer die je vagina beschermt.
 3. Nooit meer schimmelinfecties
  Wenkbrauwen zorgen ervoor dat zweet van je voorhoofd minder snel in je ogen loopt. Schaamhaar heeft dezelfde functie. Met een kale doos is de kans groter dat vocht langer blijft zitten, gaat broeien en uiteindelijk je een schimmelinfectie bezorgt.
 4. Meer lucht, minder zweet
  Een warme dag en een strakke broek. Geen fijne combinatie. Zeker als je je down under kaal bent. Schaamhaar fungeert als een natuurlijke buffer tussen broek en kruis. Ergo, meer lucht en minder zweet.
 5. Nooit meer jeuk
  Iedereen die weleens de boel heeft bijgewerkt, kent ingegroeide haartjes en rode bultjes. De huid in de schaamstreek is dun en irriteert makkelijk, bovendien zit er meestal een slipje en broek omheen en komt er dus minder lucht bij. Dat zorgt voor jeuk. Scheer je je niet, dan heb je ook niet dit probleem.
 6. Koel in de zomer, warm in de winter
  Door te zweten houdt je lichaam de interne temperatuur op orde. Dit geldt des te meer voor je schaamstreek. Er waait over het algemeen niet vaak een frisse bries langs je kruis, dus moet het op een andere manier haar temperatuur reguleren. Schaamhaar speelt hierbij een belangrijke rol. De haartjes zorgen ervoor dat overtollig zweet goed kan verdampen, maar houdt je zaakje ook warm als het koud is.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Marjolein van Rest
Marjolein van Rest
Marjolein van Rest (47) is journalist en schrijfster, woont in een Vinexwijk en heeft zwarte band karate. Ze wilde vroeger leeuwentemmer worden, tegenwoordig droomt ze van een rol in een Bond-film. Marjolein heeft een vriend en drie puberkinderen.

RECENTE ARTIKELEN