“Past lives is een prachtig, herkenbaar liefdesdrama met drie fantastische hoofdrolspelers”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: Past Lives. 

Past Lives

Past Lives is een schitterende liefdesgeschiedenis, die nooit heden of toekomst wordt, maar wel een verleden kent.

Hoe vaak in je leven heb jij jezelf afgevaard: ‘wat als’? Wat als ik mijn studie had afgemaakt? Wat als ik als au-pair in Parijs zou zijn gebleven? Wat als ik de Lotto had gewonnen? Wat als ik getrouwd zou zijn met mijn jeugdliefde?

In Past Lives maken we kennis met de twaalfjarigen Nora en Hae Sung, die onafscheidelijke beste vrienden zijn. Ze doen alles samen, zorgen voor elkaar, maar ze vermijden hun gevoelens uit te spreken. En dan worden ze uit elkaar getrokken, want Nora’s familie emigreert vanuit Zuid-Korea naar Canada. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via internet. Ze fantaseren over een weerzien, maar de afstand van Nora in New York en Hae Sung in Zuid-Korea doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora getrouwd en wordt zij alsnog herenigd met Hae Sung, als hij haar opzoekt in New York. Maar ze zijn nu niet meer met z’n tweeën, want er is ook Nora’s Amerikaanse man Arthur.

Past Lives vind ik een prachtige film, omdat het de dunne scheidslijn laat zien tussen het leven dat we in werkelijkheid leiden en het leven hoe het had kunnen zijn in onze fantasie. De film heeft een extreem herkenbare thematiek, die iedereen op zijn of haar eigen leven kan projecteren. Het is een prachtig, herkenbaar liefdesdrama, uiterst goed geconstrueerd, met drie fantastische hoofdrolspelers!

Aantal sterren: ★★★★★

Vanaf 5 oktober in de bioscoop. 

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN