Gerrie (52) in de parenclub: ‘Ik zag hoe mijn man een andere vrouw nam’

De een moet er niet aan denken, de ander vindt het hét summum geilheid: de parenclub. Gerrie (52) en haar man Tom (56) zijn er regelmatig te vinden. “Voor mij is het een ideale avond uit én ons seksleven knapt ervan op.”

“Tien jaar geleden ging ik voor het eerst naar een parenclub. Mijn man en ik zijn nu zo’n 30 jaar samen en voordat we naar de parenclub gingen, hadden we al wel eens ‘huisfeestjes’ met vrienden. Die huisfeestjes waren seksfeestjes, maar dat deden we met mensen die we kenden. Het was overigens niet dat er dan áltijd seks was: we spraken dan af, dronken wijn en kletsten, met het idee dat er altijd wat mocht en kon gebeuren. Vaak was dat ook zo, soms ook niet.

‘Er gebeurt niets zonder dat we het weten’

De eerste keer naar de parenclub vond ik gek genoeg best spannend, ondanks onze ervaring. We hadden meegekregen dat we aan mochten wat we wilden, maar dat de meeste mensen wel in lingerie of een ander soort sexy outfitje rond zouden lopen. Man ging voor een leren broek zonder shirt, ik had een soort netpanty als jurk aan. Zonder lingerie. Op weg ernaartoe bespraken we: we blijven samen en er gebeurt niets zonder dat we het van elkaar weten.

Een van de kamertjes opzoeken

Eenmaal binnen was de sfeer zoals ik had verwacht: flirterig en geil, maar ergens ook wel zoals een “gewoon” café. Een dj draaide muziek, er was een grote bar en her en der waren mensen aan het dansen. We bestelden eerst een drankje: hij een whisky, ik een rode wijn. Onwennig zaten we aan de bar en we keken onze ogen uit. Na het eerst drankje werden we aangesproken door een prachtige vrouw: of mijn man met haar wilde dansen. Prima, dus daar ging hij. Dat dansen ging al snel over in zoenen en toen kwam ik erbij. Ze pakte mij ook vast en zo stonden we met zijn drieën. We gingen naar boven, een van de kamertjes opzoeken.

‘We seksten de sterren van de hemel’

In iedere kamer stond de deur open, dat is het beleid van zo’n club. Je kunt altijd, overal meekijken. Uiteindelijk gingen wij met z’n drieën de kamer in en begon de vrouw mijn man te zoenen. Ik zat op een stoel en keek ernaar. Hij keek me aan en ik knikte, ons teken dat hij z’n gang kon gaan. Ik keek toe hoe hij een andere vrouw nam en dat was het moment dat ik realiseerde: dit is waar andere mensen jaloers van worden. Maar dat hoeft dus helemaal niet, als je het in overleg doet. Eerlijk is eerlijk: mijn man is een hartstikke lekkere vent en ik vind het heerlijk om te kijken als hij met een ander bezig is. Nog leuker vind ik om mezelf er op een gegeven moment mee te bemoeien, dus dat deed ik. Met z’n drieën seksten we de sterren van de hemel.

Jaloezie is een emotie die bij jou ligt

Die jaloezie is iets wat veel mensen niet begrijpen en waar mijn man en ik het al vaker over hebben gehad. Dat is een emotie die bij jou zit als mens, niet bij de ander en niet bij daden die de ander verricht. Het is toch eigenlijk heel bizar om te zeggen: “Jij mag dit niet, want dan word IK jaloers?”. Natuurlijk, als het vreemdgaan is, is het weer wat anders, maar dat is het niet. Want ik weet ervan.

‘Een bevrijding voor veel vrouwen’

Toen we in de auto naar huis zaten evalueerden we de avond. We hadden het over jaloezie, over reacties van vrienden en familie op ons vrije seksleven. Maar dit mogen we toch zelf weten? En volgens mij zou het voor heel veel vrouwen een bevrijding zijn. Hoe vaak lees je niet dat het seksleven van mensen niets waard is, terwijl wij mensen juist gemaakt zijn voor seks? Dat is ook de reden dat ik dit interview wilde geven: er mag hier best meer bekendheid voor zijn. Niet dat iedereen met z’n allen naar de parenclub moet, hoor. Maar het kán wel.”

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).