Over Angela de Jong die opeens zelf een BN’er is

-

Angela de Jong is hard op weg een heuse bekende Nederlander te worden. En dat vindt Irma heel bijzonder. Want Angela heeft toch zo’n hekel aan BN’ers?

Vorig jaar won Angela de Jong De Slimste Mens. In dat quizprogramma viel ze vooral opomdat ze nog chagrijniger keek dan Maarten van Rossem. Heel knap.Angela heeft als beroep televisiekijken (ze studeerde televisiewetenschap, een studie waarvan ik niet wist dat die bestond en dat je daar je geld mee kan verdienen. Heb ik zomaar mijn roeping misgelopen).

Angela schijft tv-recensies voor het Algemeen Dagblad. Daarin is ze scherp en ontziet ze niemand. Presentatoren en tv-zenders worden genadeloos met de grond gelijkgemaakt. Vraag maar aan RTL4 en Humberto Tan.

Ik zie helemaal voor me waar Angela die recensies schrijft. Niet zoals ik op de bank met mijn laptop op schoot en een fles wijn naast me (weet je meteen waar die spelfvauten vandaan komen). Ik denk dat Angela haar columns tikt in haar werkkamer. Achter een echt bureau. Aan de wand een enorme boekenkast. Want Angela neemt haar werk erg serieus.

Bekende Nederland zijn niet Angela’s favoriete mensensoort. Ze is ze regelmatig spuugbeu (letterlijk citaat) en ze vindt dat ze zich niet netjes gedragen op tv. Ze willen opvallen, en daar houdt Angela niet van. Ze pleit zelfs voor een cursus: Hoe gedraag ik me als BN-er een beetje normaal op tv.

En nu is Angela zelf een bekende Nederlander. En hoort ze opeens bij de mensensoort die ze spuugbeu is. Ik zie haar glunderend keuvelen bij RTL Boulevard en De Wereld Draait Door. In interviews vertelt ze over haar favoriete omroep (Max), favoriete artiest (Gerard Joling) en guilty pleasure (in huispak naar Roy Donders kijken).

Het allerergste was haar optreden bij Veronica Inside (Johan Derksen was er die avond niet bij. Ik denk dat zelfs Angela dat niet aandurft). Op kekke laarsjes kwam ze giechelend vertellen dat ze toch echt wel van Wilfred houdt. En nu vraag ik me af: is Angela misschien stilletjes verliefd op Wilfred? Of wilde Angela alleen maar… opvallen?

beeld screenshot

Lees ook: Droom komt uit: Miriam is een bekende Nederlander

gifgif
Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN