Onze top 3 lichtgewicht fietsen

Met een lichtgewicht fiets kom je sneller op een hogere snelheid. Daarnaast trap je ook nog eens een stuk gemakkelijker. Deze voordelen zul je vooral ervaren als je vaak langere afstanden aflegt op je fiets. In dit artikel lees je onze top 3 lichtgewicht fietsen.

Hoe wordt een fiets zo licht mogelijk gemaakt?

Er zijn speciale lichtgewicht stadsfietsen verkrijgbaar die rond de 14 à 15 kilo wegen. Waar deze fietsen van worden gemaakt? Meestal is dat van aluminium of staal. Vooral aluminium is erg licht. De wat sportievere (en duurdere) lichtgewicht fietsen zijn vaak gemaakt van carbon: een soort aluminium, maar dan sterker. Steeds vaker zie je ook fietsen met een combinatie van carbon en aluminium.

Lees hier meer over sportieve fietsen.

Waarom kiezen voor een lichtgewicht fiets?

Fietsen met een lichtgewicht fiets is een stuk gemakkelijker en minder vermoeiend. Wist je dat dit type fiets altijd over 7 versnellingen beschikt? Genoeg mogelijkheden voor elke rit.

Plaats je vaak je fiets in een fietsenstalling? Dan zul je nog een voordeel ervaren: optillen lukt je in een handomdraai, ook als je niet over flinke spierballen beschikt. Hoog tijd dus om een lichtgewicht fiets te kopen!

Top 3 lichtgewicht fietsen

Wil je een fiets aanschaffen die zo licht mogelijk fietst? Lees hieronder onze favoriet in de categorie (elektrische) transportfiets en hybridefiets.

#1 Transportfiets: Gazelle Miss Grace T7 2023

Miss Grace T7 2023

De Gazelle Miss Grace T7 2023 valt onder de categorie transportfiets en heeft een vrolijk en hip design. Je hebt de keuze uit de kleuren groen en zwart mat. Met het stevige voorrek neem je gemakkelijk je zware tassen mee tijdens je fietstocht. Indien gewenst is het ook mogelijk om in eenzelfde kleur een bagagedrager aan te schaffen. Je koopt deze transportfiets – zonder trapondersteuning – voor een bedrag van 809 euro.

Miss Grace C7 HMB 2023

Gaat je voorkeur toch uit naar een elektrische transportfiets? Deze Gazelle Miss Grace is ook te bestellen met trapondersteuning. Ook hier heb je de keuze uit groen en zwart mat. Wel is het een iets fellere kleur groen dan de ‘normale’ Miss Grace.

Bekijk de elektrische Gazelle Miss Grace hier.

#2 Elektrische transportfiets: Cortina E-Common N7 2023

E-Common N7 2023

De Cortina E-Common N7 2023 beschikt over trapondersteuning tot 25 kilometer per uur en valt in de categorie elektrische transportfiets. Het smalle voorrekje en de stevige bagagedrager maken het mogelijk om eenvoudig bagage mee te nemen op je tweewieler. Je schaft deze e-bike aan voor 2.069 euro, in de kleuren donkerblauw mat, donkergroen mat en oranje mat

De standaard capaciteit van de accu bedraagt 450 Wh. Met een volgeladen accu leg je gemakkelijk 40 tot maximaal 80 kilometer af. Is deze afstand nog niet genoeg? Dan is het ook mogelijk om de actieradius te vergroten tot maximaal 110 kilometer.

Bekijk hier de Cortina E-Common N7 2023.

#3 Stadsfiets: Gazelle Esprit C 2022

Esprit C 2022

De Gazelle Esprit C 2022 valt onder de categorie ‘normale’ stadsfiets. Met normaal wordt bedoeld dat er geen trapondersteuning aanwezig is. Met deze lichtgewicht fiets is de trapondersteuning ook overbodig. Schaf deze lichtgewicht stadsfiets aan in een dames- of herenmodel, voor een bedrag van 489 euro.

Wist je dat deze Gazelle vrijwel onderhoudsvrij te noemen is? Dit komt dankzij de gesloten kettingkast en de brede antilekbanden. Ook hoeven er geen versnellingen onderhouden te worden. Handig hé?

Bekijk hier de Gazelle Esprit C 2022.

Zelf ervaren of een lichtgewicht fiets iets voor jou is? Bij Fietsvoordeelshop.nl maak je gratis en geheel vrijblijvend een afspraak voor een proefrit. Tijdens deze afspraak is het mogelijk om je favoriete fietsen te ervaren om een weloverwogen keuze te kunnen maken. De fietsspecialisten geven je graag advies!