Oh là là: de 8 schoonheidsrituelen van de Parisienne

-

We zijn er nog niet achter hoe Parisiennes zo’n ieniemienie taille houden ondanks al die kaasplankjes, maar we weten nu wel hoe hun schoonheidsrituelen in elkaar steken. 

  1. Was je gezicht niet met water maar met micellair reinigingswater: dat is make-upremover en reinigingsmelk in één. Van kraanwater zou je huid namelijk uitdrogen.
  2. Houd het simpel. Om je huid te verzorgen heb je een reiniger, vochtinbrengende crème en (als je geld over hebt) een serum nodig. Alle andere middeltjes en crèmes zijn dikke vette onzin.
  3. Gooi je föhn en stylingproducten het raam uit, maar was je haar met water voor het slapen gaan en voilà: de volgende ochtend word je wakker met prachtige lokken à la Brigitte Bardot. Heb je pluishaar, dan gebruik je hooguit conditioner en olie.
  4. Ga om de zes, acht weken naar de kapper. Een slechte coupe is echt scandaleuse. 
  5. Onthoud: minder is meer. Françaises houden hun gezicht het liefst naturel. Foundation is vaak al teveel, daarom kiezen ze meestal voor een subtiele cc-crème. Een beetje mascara doordeweeks, smokey eyes voor een feestje, c’est tout.
  6. Nooit de deur uit zonder rode lipstick. Een naturelle gloss is ook oké.
  7. En dan zijn er de drie parfumgeboden: subtiel sprayen, ook in je haar en handtas. In je HANDTAS ja. Geen idee waarom, maar Françaises doen het allemaal.
  8. Maak tijd vrij om te ontspannen. Een glas wijn kan daar zomaar bij helpen.

bron Huffington Post 

Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN