O jee, boven de wc-pot hangen is geen goed idee

-

In café en trein hangen we doodsbang boven de plee of leggen een halve rol toiletpapier op de bril. Alles om bacteriën te ontwijken. En nu blijkt dat het allemaal geen zin heeft en zelfs ongezond is. 

En wel hierom

  • Zweven boven de bril heeft tot gevolg dat de bekkenbodem zich niet goed kan ontspannen. Daardoor plas je de blaas niet goed leeg, verhoog je het risico op urineweginfecties en kun je een zwakke blaas krijgen.
  • Ook de bril afdekken met wc-papier blijkt minder hygiënisch dan gedacht. De barrière tussen billen en bril zorgt er volgens onderzoekers alleen maar voor dat we nog meer bacteriën ‘meenemen’. Reden: toiletpapier absorbeert bacteriën, waardoor het papier de ideale broeiplaats is voor allerlei gore beestjes. En daar gaan wij dan op zitten.
  • Wat je het beste kunt doen: zorg altijd dat je een pakje Glorix-doekjes in je tas hebt. Maak daarmee de bril schoon. Droogvegen met wc-papier en ontspannen gaan zitten.
  • Ook de spoelknop, deurklink, vloer en kraan zijn broeiplaatsen voor plas- en poepbacteriën. Ons advies: raak ze alleen aan met een schoon en droog papieren handdoekje.

Een tien van Saar
Kijk, dit is nou een openbare wc die ons wel aanstaat. Hij staat in het Guggenheim Museum in New York, is van massief 18-karaats goud en ontworpen door de Italiaan Maurizio Cattelan. Na elk bezoek wordt-ie schoongemaakt. Rijksmuseum, NS, hallo, lezen jullie mee?

Bron: Instagram
Bron: Instagram

bronnen Shape, The Sun

 

Bewaren

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN