Nooit meer Candlelight – het is een drama

-

Jan van Veen van Candlelight is ontslagen door Jan Slagter van Omroep Max. Notabene Jan van Veen! De man die Noor als tweejarige al in vervoering bracht als hij met zoetgevooisde stem liefdesgedichten voorlas. 

De lucht is blauw, kom nou toch gauw, doe niet zo flauw want ik hou van jou. Dat is het niveau van de Candlelight-gedichten. Maar Jan leest ze zo mooi voor dat het allemaal even diepzinnig lijkt. Romantische muziek tussen de gedichten door en je hebt een pracht van een programma. Als klein meisje zwijmelde ik al weg bij de warme stem van Jan en nog steeds als ik op zijn programma stuit op de autoradio. Mooi stukje jeugdsentiment.

En nu heeft Omroep Max het gehad met Jan. De 74jarige maakt zijn programma grotendeels thuis en de kwaliteit is  niet al te best, beweert de strenge omroepbaas. Bovendien zijn er meningsverschillen over Jans muziekkeuze. Ik snap Omroep Max best. De wereld verandert en Jan is nog steeds de Jan die in 1967 met Candlelight begon. De krant heeft ook niemand meer in dienst die stukjes op papier tikt en fouten met typex verbetert. Zelfs in een café kun je met een app bestellen. Het leven is digitaal en daar ontkomt niemand aan.

Ik voel mee met Jan. Maak je 52  jaar een programma op jouw manier, vindt een snotneus opeens dat het anders moet. Misschien moet Omroep Max Piet Paulusma eens bellen. De Friese weerman is ontslagen bij SBS en misschien wil hij  Jan wel vervangen bij Candlelight. Kan Piet fijn gedichten voorlezen: Ik hâld fan dy… Een wereld waarin Piet Paulusma Candlelight presenteert is altijd beter dan een wereld zonder Candlelight.

 

Noor Zuidema
Noor Zuidema
Noor Zuidema (52) woont samen met Pieter, heeft drie volwassen kinderen, een fulltime baan en een teckel die de macht heeft overgenomen in huis.

RECENTE ARTIKELEN