Netflixtip: “Zwijmel weg bij de prachtige film Where the Crawdads Sing”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Deze week komt ze met een film die je vanaf de bank op Netflix kunt kijken: ‘Where the Crawdads Sing’. 

Where the Crawdads Sing

Een lekker avondje wegzwijmelen bij de Netflix film ‘Where the Crawdads Sing’.

Deze week geen bioscooprecensie, want ik vond het aanbod van de nieuwe films niet zo spannend. In plaats daarvan wil ik jullie graag attenderen op een vergeten film: ‘Where the Crawdads Sing’ (2022). Het is de verfilming van het boek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens. De kans is groot dat velen van jullie het boek gelezen hebben, maar de film niet gezien hebben en dat is jammer, want ook de film is prachtig.

We volgen Kya Clark in 1953. Ze woont met haar arme familie in een hut in het moeras in North Carolina. Terwijl hun gewelddadige alcoholische vader het geld vergokt, ontvluchten haar moeder, oudere broers en zussen de situatie, waardoor Kya alleen met haar vader achterblijft. Totdat hij haar op zevenjarige leeftijd ook verlaat. Vanaf dat moment besluit Kya om alleen in de hut in het moeras te blijven. Ze overleeft door mosselen te vangen en die te verkopen in de winkel van Barkley Cove, eigendom van een liefhartig echtpaar, dat er op toe ziet dat het goed gaat met Kya.

Doordat Kya zich afzondert van de meeste andere mensen in het dorp, wordt er flink over haar geroddeld. Als in het moeras het lichaam van haar ex-vriendje en populaire rugbyer Chase Andrews wordt gevonden, wordt Kya verdacht van de moord. Alleen haar grote liefde Tate Walker gelooft in haar onschuld.

Ga deze heerlijke Netflix film zien. Het is een romantische, natuurschone, ontroerende en onvoorspelbare film. Tot het eind toe verrassend en spannend!

De film is te zien op Netflix. 

Aantal sterren: ★★★★

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN