Nazmiye Oral (55): ‘Mijn shit is niet Marcels probleem’

-

Van wijze vrouw tot maffiabaas: met de jaren krijgt actrice Nazmiye Oral (55) steeds mooiere rollen aangeboden. Logisch, vindt ze zelf: “Zoeken ze een fantastisch fucked up character van een jaar of vijftig, met een Oosterse achtergrond, dan komen ze bij mij.”

Interview: Els Queaegebeur, foto’s Stef Nagel

“Ik heb er lang over gedaan om zelfliefde voor elkaar te krijgen”,  zegt ze over haar relatie met Marcel, die ze leerde kennen toen ze allebei 21 waren, maar met wie ze pas vier jaar geleden trouwde. “Toen ik eenmaal zelfliefde had, kwam Marcel snel in mijn leven. Het moest eerst kloppen. Zo binnen, zo buiten, is mijn ervaring.

Ben je van binnen tumultueus, needy en loop je rond met een knagende leegte, is de kans groot dat je iemand aantrekt die er niet echt voor je is en je onzeker maakt. Daarmee bedoel ik niet dat je jezelf eerst helemaal emotioneel op orde moet hebben voor je ergens aan begint.  Relaties zijn groeimogelijkheden, en moeilijke relaties die niet voor de eeuwigheid zijn, kunnen je veel leren.

Ik ben al mijn eerdere relaties dankbaar, hoe pijnlijk ze vaak ook waren. Dat was pijn die ik mezelf aandeed; ik had lang een hang naar drama. Terugkijkend kan ik dat plaatsen: drama leidt af van het confronterende feit dat het allemaal niet klopt waar je mee bezig bent. Dan heb je tenminste iets te doen in het leven, namelijk problemen oplossen.”

Veel problemen hebben Marcel en Nazmiye niet: “We hebben niet het type drama dat als een zoemende ijskast in de hoek staat, zo’n smeulende laag die altijd overal onder ligt en die je uitput. Het is nu gewoon samen mens-zijn. Hij kan tegen mij zeggen: jeetje, je bent wel pittig vandaag. Is er iets met jou wat je afreageert op mij? Dan is het aan mij om ervoor te zorgen dat ik mijn eigen shit opruim. Zo wil ik het ook. Mijn shit is niet zijn probleem. En omgekeerd. We moeten onze eigen emotionele hygiëne bijhouden. Dat komt de relatie ten goede.”

Verder lezen?

Het hele interview met Nazmiye vind je in het dubbeldikke zomernummer van Saar Magazine dat nu in de winkel ligt! Nooit meer iets missen? Neem een abonnement!

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN