Yvette: ‘Na dertig jaar ben ik weer verliefd op mijn jeugdliefde’

-

Het leven kent bizarre wendingen. Yvette (50) was verliefd op de avontuurlijke John, maar trouwde met een lieve, brave man. Dertig jaar later is ze gescheiden en heeft ze weer een relatie met haar jeugdliefde.

“Hij nam afscheid met de woorden: ‘Jij verdient iets beters. ’Daarna vertrok hij ‘de wijde wereld in’, zoals hij het noemde. Omdat hij die wijde wereld wilde zien, Nederland te klein was, hij niets kon met de mentaliteit hier, die hij maar benepen vond. Dertig jaar geleden is dat inmiddels.
Ik was verliefd op John, maar verloofd met Gerard. John was geen goede man voor mij, dat wist ik. Daarom trouwde ik Gerard – een lieverd die dol op me was en goed voor me zou zorgen.

John was binnen een jaar terug. Ik was inmiddels zwanger. Ik nam geen contact op. Gerard was een goede man. Degelijk, saai, maar goed. We hadden geen geldzorgen. Ook geen lol, we sprongen nooit uit de band. Elk jaar kampeerden we twee weken in Zeeland, dat was het uitje van het jaar. Verder waren we thuis, letten goed op ons geld en namen geen risico’s. Onze kinderen hadden een veilige jeugd. Ik verveelde me te pletter, maar waar kon ik over klagen?

Dat Gerard twee jaar geleden wilde scheiden, verbijsterde me. Het was op tussen ons, zei hij. Ja, logisch, het was al jaren op. Al 25 jaar, als je het mij vroeg. Maar goed, het maakte niet echt uit. We gingen scheiden, prima. Ik ging mijn eigen weg. Verdrietig of boos worden, zou hypocriet zijn geweest.

Alsof hij het wist, kreeg ik nog geen vier maanden later een bericht van John. Hij benaderde me per mail, het adres had hij online gevonden. Hoe het met me was. Dat hij aan me dacht. Dat hij het niet had volgehouden op wereldreis, maar in plaats daarvan tientallen andere baantjes had gehad. Los-vast, met meer of minder inkomen. Het contrast met Gerard kon niet groter zijn.

Ik mailde meteen terug. Een epistel van honderden woorden en ik meldde dat ik onlangs was gescheiden.Nog geen week later ontmoetten we elkaar voor koffie in Den Haag. Ik verklaarde mezelf voor gek, maar voelde wel meteen weer iets van die oude verliefdheid.

John is geen gevoelsmens, nog steeds niet. Nadat we afscheid hadden genomen, mailde hij me die avond. Dat hij het leuk vond me te zien en graag opnieuw wilde afspreken. Dat deden we anderhalve week later, deze keer met een etentje. De week daarop nodigde hem bij mij thuis uit. Het bleef die avond niet bij eten alleen. Ik voel me weer een puber. Daten is zo leuk en helemaal als je zo verliefd bent. Of er een heuse relatie van komt weet ik niet. Daar hebben we het niet over. Voor nu hebben we afspraakjes en sturen we elkaar appjes en dat vind ik prima.

De spanning die ik zo lang miste in mijn huwelijk, haal ik nu in. En wat er verder gebeurt zien we wel.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN