5 momenten dat ik mijn moeder mis (of juist NIET)

-

De moeder van Els is alweer tien jaar dood. En nog altijd zijn er momenten dat ze denkt: kon ik nu ma maar bellen. 

5 MOMENTEN DAT IK MIJN MOEDER MIS

 1. Op Koningsdag en koninklijke bruiloften en zo
  Niemand met wie ik zo fijn kon kletsen en juichen over Máxima en haar dochters, meterslange sluiers, beeldige bruidsjurken, prinsen in uniform en schattige dopelingen.
 2. Als mijn nichtje trouwt
  Daar liep ze aan de arm van haar vader: mijn nichtje, de oudste kleindochter van mijn moeder. De eerste bruid in de familie sinds jaren. Mijn moeder zou hebben genoten. Alleen daarom al sprongen de tranen in mijn ogen, dat was ook een beetje namens haar.
 3. Als het slecht met me gaat
  Niemand die zo lief met me meeleefde, zo betrokken was bij mijn wel en wee, precies de goede vragen stelde. Zelfs als ik als seriemoordenaar in de gevangenis zou belanden, zou ze zeggen: “Och kind, ieder mens doet toch weleens iets vreselijks.”
 4. Als het goed met me gaat
  Omdat ma zich zo heerlijk kon wentelen in mijn geluk. Als ik een lieve man vond, was ze blij dat ik eindelijk ‘onder de pannen was’, kreeg ik een mooie promotie dan ‘was mijn kostje gekocht’, slaagde mijn kind voor zijn eindexamen, dan kon ‘niemand hem dat meer afnemen.’
 5.  Als ik door een mooi landschap rijd
  Och, wat hield mijn moeder van de natuur. De bergen in Zwitserland, de Zuid-Afrikaanse steppen, de Noorse fjorden. Het kon haar in regelrechte extase brengen.

EN 5 MOMENTEN DAT IK MIJN MOEDER NIET MIS

 1. Op Koningsdag en koninklijke bruiloften en zo
  Ik huiver bij de gedachte dat mijn moeder had moeten meemaken dat Victoria, kroonprinses van Zweden, trouwde met haar FITNESSTRAINER. En haar broertje Carl Philip is getrouwd met een bikinimodel met een TATTOO IN HAAR NEK. Ma was erin gebleven, ik zweer het je.
 2. Als mijn nichtje trouwt
  Mijn moeder was nogal zuinig. En had een hekel aan elke vorm van overdaad. Diep in haar hart vond ze een witte bruidsjurk zonde van het geld omdat je zo’n ding maar één keer draagt. En die champagne, dat overdadige eten, een heuse dj… waarom is dat in vredesnaam allemaal nodig. En hoeveel kost dat wel niet?
 3. Als het slecht met me gaat
  Omdat ze dan nachtenlang wakker zou liggen. En de vreselijkste scenario’s in haar hoofd zou halen. “Kind, hoe moet dat nou als gescheiden vrouw? Kom je nu op een flatje driehoogachter?”
 4. Als het goed met me gaat
  Geef toe, het is best een beetje irritant als je moeder je pas echt serieus neemt als je eindelijk ‘onder de pannen’ bent of je ‘kostje is gekocht.’
 5. Als ik door een mooi landschap rijd
  Want wat kon mijn moeder irritant jubelen. Uren achter elkaar. Tot je haar in dat beeldschone Noorse fjord wilde verdrinken of voor de Zuid-Afrikaanse olifanten wilde gooien.

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN