Moederdag vieren zonder moeder: zo overleef je dat

-

Zo kom je Moederdag door als je geen moeder meer hebt om te verwennen.

LEES OOK: Zucht. Mijn moeder heeft geen internet, ze heeft mij

The Huffington Post deed een oproep onder zijn volgers op Facebook. De vraag was: wat doen mensen zonder (levende) moeder om Moederdag draaglijk te maken? Het leverde de volgende adviezen op van Huffington Post-volgers en ervaringsdeskundigen:

1. Zorg goed voor jezelf
‘Op Moederdag ben ik extra lief voor mezelf. Ik kijk Gilmore Girls of Reba en maak een diner van champignons in sojasaus en uien met zout. Ik vind het fijn om dan alleen te zijn en de liefde die mijn moeder en ik deelden terug te halen. Ik sta mezelf toe alles te voelen.’ – Emily Green

2.  Geef geld aan een goed doel
‘Het geld dat ik normaal aan een moederdagcadeau spendeerde, geef ik nu aan een goed doel. Dat doe ik ook op mijn moeders verjaardag en met Kerstmis. Ik geef het altijd aan een doel dat mijn moeder goedgekeurd had, zoals een vrouwenopvang, een liefdadigheidsinstelling voor kinderen, of zelfs aan een ouder die worstelt met geldproblemen.’ ― Geneva Feingold

3. Gebruik de dag om je moeders beste eigenschappen te herinneren
‘Mijn moeder was veertig toen ik geboren was. Ze was carrièrevrouw in de jaren negentig en directrice van een verpleeghuis. Al snel na mijn geboorte ging ze weer aan het werk – na twee weken, om precies te zijn. Ik gebruik Moederdag om te herinneren hoe ambitieus en sterk mijn moeder was. Ik draag haar elke dag bij me: op mijn 24e ben ik afgestudeerd en nu beklim ik de zakelijke ladder van de managementbranche.’ ― Kimberly Shurtleff

4. Doe iets wat je moeder leuk vond
‘Het is zeven jaar geleden dat ik mijn moeder verloor. In plaats van verdrietig te zijn dat ze er niet meer is, eer ik haar door dingen te doen waar zij vroeger van genoot. Mijn moeder is in Duitsland begraven en ik ben niet in staat haar graf te bezoeken, maar niettemin koop ik haar favoriete bloemen en kook ik haar lievelingsmaaltijd.’ ― Jenn Hutchings

5. Vermijd social media
‘Ik gebruik nooit social media op de dagen rondom Moederdag, aangezien het pijn doet om al die berichten van anderen te lezen. Ik weet dat dit egoïstisch is, maar ik denk niet dat ik de enige ben.’― Lorraine Prince

6. Ga op pad
‘Ik besteed de dag met mijn dochters. We doen dingen die we allemaal leuk vinden, zoals uit eten gaan en naar de bioscoop. Mijn moeder is dan bij ons.’― Rebecca Billingslea

7. Kook haar favoriete maaltijd
‘Ik verloor mijn tante – mijn moederfiguur – in 2009. Ik denk niet dat ik haar dood ooit helemaal kan accepteren en het enige dat me gerust kan stellen op dit soort dagen is koken. Het liefst kook ik haar favoriete gerechten; als ik erin slaag mijn tante’s stempel op het gerecht te drukken, dan is dat genoeg om me even te laten lachen.’ ― Steph Chavarria

8. Zoek andere leden van de familie op
‘Mijn moeder overleed in 2013, maar ik ben gezegend met twee geweldige oudere zussen en een fantastische vader. Op Moederdag zijn wij altijd samen. Dit jaar gaan mijn zussen en ik naar de sauna.’ ― L.M. Fitz

9. Praat over haar met mensen die haar niet gekend hebben
‘Ik probeer mijn moeder te eren door verhalen over haar te delen met mijn kind en mijn herinneringen aan haar op te schrijven.’  ― Janet Dommasch

10. Omgeef jezelf met andere sterke vrouwen (en mannen!)
‘Ik omring mezelf met mensen die geweldige moederfiguren zijn voor me. Daarom vier ik deze dag dus ook mijn vader! In plaats van één moeder, heb ik tien vrouwen die deze rol voor mij vervulden.’ ― Karoline Rose

11. Kijk video’s terug of luister naar oude opnames
‘Soms luister ik de voicemailberichten terug die ik van mijn moeder heb om weer te horen hoe haar stem klonk. Ik probeer me te herinneren dat zij in mijn hart is en dat ik op Moederdag sterk moet zijn voor mijn zoon, zodat hij deze dag met mij kan vieren.’ ― Melissa Mulvaney

12. Neem zoveel ruimte in als je wilt
‘Ik heb twee jonge dochters en een geweldige echtgenoot die willen dat deze dag om mij draait. Gelukkig begrijpt hij dat ik dit weekend ruimte nodig heb en de kans om deze dag te negeren. Niet iedereen is het daarmee eens en vrienden proberen regelmatig om mijn mening hierover te veranderen. Maar als het erop aankomt, moet je doen wat het beste is voor jou. Het is oké om egoïstisch te zijn. Als je op Moederdag graag alleen wilt zijn, is dat oké.’ ― Rachel Deagle

bron Huffington Post

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN