Miriam gaat naar de sportschool en draait compleet door

-

Miriam is nogal eh … hoe zullen we dat eens netjes zeggen, nou ja, laten we het hyper noemen. Grenzeloos, mag ook. Of hysterisch. En dat leidt tot krankzinnige situaties. Ook in de sportschool. 

De eerste de beste die nog tegen mij zegt dat ik goed bezig ben, zal het weten. Ik ben namelijk helemaal niet góed bézig. Eind oktober meldde ik mij aan bij de sportschool en nam een abonnement waardoor ik onbeperkt kon gaan sporten. JP verklaarde mij voor gek. Nu denken jullie allemaal: wedden dat ze het maar één week heeft volgehouden? Ha!

LEES OOK 17 verkapte complimenten waar we erg van opknappen

Ik heb namelijk een aandoening die binnen de psychologie word beschreven als hyper focus. Als ergens mijn interesse voor wordt gewekt, ik noem een farao Neferitite, vissen op open zee, het ontstaan van de wereld, het bestaan van een micropenis, dan duik ik er met heel mijn hebben en houden is. Soms brengt mij dat ergens, maar meestal sla ik volledig door en ben ik in staat iemand met allerlei feiten rond de oren te slaan waar niemand op zit te wachten. “Pff. Hoezo ontken jij het bestaan van een micropenis, doe je broek eens omlaag.”  Bloedirritant ben ik dan.

Ik nam dus een abonnement om onbeperkt te kunnen sporten. Kocht goede sneakers. Een sportbroek waarin ik een lekkere kont heb, een paar topjes en daar ging ik. Dag één ging nog goed. Dag twee besloot ik maar meteen mijn voeding aan te passen. Dag drie werd mij al gevraagd of het wel gezond was: drie dagen achter elkaar sporten. Zwijg. Ik weet het beter. Dag vier wist ik ineens alles van eiwitten, supplementen, koolhydraten en hoe je dat met elkaar moest combineren voor een optimaal resultaat. Dag vijf, zes en zeven moest JP aan mijn kont voelen: ‘Voel eens hoe snel ik resultaat boek?’

Toen iemand op de sportschool mij begroette met:” Zo zo, je wordt al een echte fitgirl” voelde ik mijzelf een beetje heel erg sneu. Op je 54e moet je zo niet begroet willen worden. Ik kwam thuis en stortte letterlijk in. Ik was op. Van een andere vriendin kreeg ik op mijn donder: “Miriam, elk normáál mens wéét dat je één dag sport, één dag rust.”

Ik nam rust. Één dag. Twee dagen. Ik kreeg serieuze afkickverschijnselen. Inmiddels heb ik mijn flitsende sportcarrière afgebouwd én weer opgebouwd naar twee, hooguit drie keer per week naar ‘de gymzaal’. Het woord ‘Sportschool’ sta ik met liefde en plezier af aan de generaties na mij. En ik weet nu dat wanneer mensen tegen mij zeggen dat ik goed bezig ben ik wéér te hard van stapel loop en serieus een tandje terug moet doen.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.
NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN