Mijn schoonzoon is een lamlul: tien horrorverhalen over schoonkinderen

-

Tien waargebeurde horrorverhalen over schoonzoons en -dochters die je met kop en kont het huis uit wil bonjouren.

LEES OOK: Mijn schoondochter drijft de hele familie uit elkaar&

Hij is een krentenkakker
“Een kennis van ons heeft dagenlang geklust in het huis van mijn dochter en schoonzoon. Mijn schoonzoon deed zelfs niets, stond er met zijn neus bovenop en hield zijn uren precies bij. Daar was hij heel trots op, omdat hij geen cent teveel wilde betalen. Mijn dochter is getrouwd met een krentenkakker. Ik schaam me dood.”

Stel je toch voor, leven zonder TAFEL
“Omdat mijn schoondochter geen knopen door kan hakken, wonen mijn zoon en zij al twee maanden bij ons, terwijl ze zó in hun nieuwe huis kunnen. Wat het stel tegenhoudt, is dat ze nog geen tafel hebben. Serieus, ik wil ze wel naar Ikea sláán.”

Het is een lui kreng
“Mijn zoon en schoondochter hebben hun eerste huis gekocht. Mijn man heeft het opgeknapt, zij hebben om geld te besparen zo lang bij ons gewoond, want stel je voor dat je een maandje zou improviseren. Het huis is af, ik ben die gasten zat. Mijn schoondochter wil ‘alles zelf doen’, maar gaat ondanks aanmoedigingen het bij haar thuis gezellig te gaan maken bij mij op de bank tv zitten kijken. Dat schiet niet op, dus heb ik bij maar hun dozen uitgepakt en kasten ingericht. ‘Ik wist niet dat ‘ze’ dat zou doen,’ zei mijn schoondochter geërgerd tegen mijn zoon waar ik bij stond. En ging weer zitten.”

Zo hoef ik geen oma te zijn
“Ik ‘mag’ een dag per week op mijn kleindochter passen. Maar alleen bij hen, zodat ik elke dinsdag om zes uur op moet staan om op tijd in Amersfoort te zijn. Dat mijn kleindochter op een supergezond dieet staat (geen suiker, geen vlees, geen zuivel, geen gluten), respecteer ik. Maar dat er op mijn oppasdagen een lijst met geschikte activiteiten klaarligt die ik af moet vinken, vind ik vreselijk. Mijn schoondochter zuigt alle lol uit het oma zijn.”

Sexy is anders
“Mijn schoonzoon is een zwakkeling. Alles komt op mijn dochter neer. ‘Hoe moet dit, hoe moet dat?’ Hij toont geen initiatief, hij kan nog geen spijker in een plank slaan, hij laat alles aan haar over. Ze is nog altijd dolverliefd op hem, we houden ons er buiten. Het is haar leven. Maar altijd als ik hem achter haar aan zie drentelen denk ik: dat je dit sexy vindt, onvoorstelbaar.”

Zij is een hebberd
“Dat mijn schoondochter niet veel met mijn oude moeder had, kan ik begrijpen. Ze is in vijf jaar misschien drie keer meegeweest naar het verzorgingstehuis. Bij het verdelen van mijn moeders sieraden stond ze echter vooraan en weende krokodillentranen om een aandenken aan ‘lieve omi’. Zo bemachtigde ze misschien niet de mooiste, maar wel de meest waardevolle ring. Die ze binnen veertien dagen verkocht. Omdat ze zo dol op omi was, weet je wel?”

Alsof ik haar werkster ben
“Als ik bij mijn zoon en schoondochter ga oppassen, ligt er altijd een lijstje met klusjes klaar. Alsof ik naast een gratis oppas ook een onbetaalde werkster ben. ‘Jammer dat je niet aan de strijk bent toegekomen,’ zei ze laatst. ‘Nou ja, dan kan de volgende keer ook nog wel.’ Zonder te knipperen.”

Of wij maar wilden betalen
“Mijn schoonzoon vroeg ons mee uit eten voor zijn verjaardag in een nogal luxe restaurant. Bij de koffie stelde hij voor dat wij de rekening zouden betalen bij wijze van cadeau. We hebben het gedaan om de lieve vrede te bewaren, maar de volgende keer spreken we zekerheidshalve af bij de Italiaan.”

Ze heeft het aan haar prostaat
“Onze middelste zoon is getrouwd met een hypochonder. Allergisch voor van alles, behalve als ze er zin in heeft. En alles wat een ander heeft, heeft zij óók, maar dan érger. Zo had ze na een verhaal van opa ook erg last van haar prostaat. We kwamen niet meer bij.”

Zo hoefde het voor hem niet
“Mijn dochter en haar vriend zijn allebei begin twintig en hebben allebei een baan. Ze wilden graag ‘een of twee jaar’ bij ons komen wonen, zodat ze flink konden sparen voor een huis. Qua ruimte kon het, maar we wilden een kleine bijdrage voor gas, licht, kabel en wat al niet meer. Mijn schoonzoon was daar kwaad over, hij vond dat wij (!) misbruik maakten van de situatie.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN