Mijn man wil dat ik stop met mijn dagelijkse glazen wijn. Wat moet ik doen?

-

Nieuw op Saar: Wat moet ik doen? Hierin leggen Saar-vrouwen jullie een vraagstuk voor. De leukste antwoorden bundelen we in een artikel. Deze week Monique (61), wiens man vind dat ze te veel en te vaak drinkt. 

‘Ik drink elke dag drie glazen wijn. Eentje als ik thuiskom, eentje bij het koken en een bij het eten. Dat is echt mijn genietmoment na een lange dag werken. Heerlijk. Jas uit, schoenen uit, koelkast open. Het brengt mijn hoofd tot rust, en sluit voor mijn gevoel echt het werkgedeelte van de dag af.

Mijn man drinkt bijna niet, hij geeft er niet echt om. Heel af en toe een biertje op een feestje, maar verder niks. Nu begint hij steeds vaker te zeggen dat hij het vervelend vindt dat ik drink. Hij vindt het niet lekker ruiken, hij vindt dat ik een beetje anders ben na die drie glazen. Dat is natuurlijk ook wel zo, maar ik ben nog steeds lief en aardig, ik heb absoluut geen kwade dronk. Ik word hoogstens wat chaotischer.

Ik weet ook wel dat het niet echt gezond is, maar ik wil het eigenlijk niet opgeven. Ik heb wel geprobeerd om het op doordeweekse dagen te laten, maar eerlijk gezegd mis ik het dan heel erg. Ik vind het gewoon heerlijk die glazen. Moet ik nou stoppen voor hem? Of moet hij nou niet zo zeuren?

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN