Mijn man vindt me niet meer aantrekkelijk sinds ik in de overgang ben

-

Noor (50) heeft een man die het maar niks vindt dat ze in de overgang is. En dat laat hij merken ook. 

Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik voor het laatst menstrueerde. Dat betekent dat ik officieel in de overgang zit. Niks aan te doen en ik zal het best overleven, ik weet alleen niet of mijn relatie dit wel aankan. Mijn man toont namelijk nul komma niks begrip voor mij, geeft mij constant het gevoel dat ik me aanstel en vindt me overduidelijk niet meer aantrekkelijk.

Al twee jaar kom ik vanuit het niets kilo’s aan. Het vet zit vooral rond mijn middel. Elke ochtend en elke avond vindt mijn man het nodig daar een opmerking over te maken. Als ik iets in mijn mond stop staart hij me aan en zegt: “Zou je dat nou wel doen?” In bed vindt hij het nodig om in mijn buik te knijpen en afwijzende geluiden te maken.

Ik was altijd superslank en die twintig kilo extra die ik meezeul maken me behoorlijk onzeker. En dan word ik ook nog voortdurend geconfronteerd met nare opmerkingen. Ik heb hem al een paar keer verteld dat mijn gewichtstoename is te wijten aan hormonale veranderingen maar hij doet dat af met onzin. Volgens hem eet ik gewoon teveel en moet ik nog meer bewegen. Ha, ik sport bijna elke dag en let echt wel op mijn dieet.

Het allerergste vind ik het als hij naar mij kijkt en opmerkt: “Vroeger was je zo mooi slank.” Gisteren vroeg ik hem voor de grap of hij op mij zou vallen als we elkaar nu zouden tegenkomen. Zijn antwoord ging door merg en been: “Nee, ik hou niet van dikke vrouwen.”

Opvliegers. Ook zoiets. Bij elke opvlieger heeft hij commentaar. Vorige week moesten wij samen een kast verplaatsten en terwijl ik met al mijn kracht die kast probeerde op te tillen kreeg ik een knoepert van een opvlieger. Hij riep: “Jezus, wat is er aan de hand met jou? Ben je nou helemaal rood en bezweet vanwege die kast?”

En dan de sex. Mijn libido staat niet op een laag pitje vanwege de overgang, maar omdat mijn man me niet meer aantrekkelijk vindt. Als hij me aanraakt geeft hij me het gevoel dat ik een of andere moeke ben die een aai over haar bol verdient.

Op zich heb ik niet eens zoveel last van de overgang, ik heb vooral last van mijn man. Hij accepteert niet dat ik niet meer dat jonge veulen ben van vroeger. Hij begrijpt niet dat ik soms gek word van de opvliegers. Dat er dagen zijn dat ik minder vrolijk ben. Dat ik vergeetachtiger en verstrooider ben dan ooit. Ik weet heus wel dat dit allemaal weer overgaat maar ik weet niet of ik het zo lang uithoud met mijn man. Doe mij maar een nieuwe man. Eentje die van me houdt zoals ik ben.

Lees ook: 35 feiten over de overgang die je echt wilt lezen

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.
NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN