Mijn 20 favoriete series uit het pre-Netflix tijdperk

-

Je zou het nu, met die oneindige lijst Netflix-series, bijna niet meer geloven, maar vroeger waren er ook al topseries op de televisie. Bingewatchen bestond toen misschien nog niet en dat was helemaal niet erg. 

Het is mijn favoriete bezigheid op een regenachtige zondagmiddag. Samen met mijn lief aflevering na aflevering kijken van een spannende serie. Soms even stoppen om even wat te eten of te drinken te pakken en daarna weer snel doorkijken. Momenteel zit ik ergens midden in Homeland (echt: heel spannend). Maar ook Lost, The 100, Prison Break en Grace and Frankie heb ik verslonden. Vroeger had je ook al geweldige series. Je moest een week wachten op een nieuwe aflevering, dat wel. Misschien waren ze daarom juist extra leuk.

Mijn 20 favorieten:

 1. Cheers: De knappe Sam Malone en de wijsneuzerige Diane. Superkoppel. Volgens mijn lief droeg Sam (acteur Ted Danson) een toupetje. Maar ik weet zeker dat dát niet waar kan zijn
 2. Dallas: Met de superslechte JR en de brave Bobby. Ik zat aan de buis gekluisterd!
 3. En natuurlijk dan ook: Dynasty. Zelfde categorie. Hier was Alexis de slechterik en Krystle het braafje
 4. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer: Mijn favoriete jeugdserie met alle -toenmalige BN’ers zoals onder andere Rob de Nijs, Leen Jongewaard, Coen Flink, Berend Boudewijn, Wieteke van Dort en Willem Nijholt. Een magisch sprookje. Bij de laatste aflevering moest ik huilen omdat het voorbij was
 5. The Love Boat: liefde, misverstanden, grappen (een beetje melig, als ik me dat goed herinner) en altijd een happy end
 6. Wordt u al geholpen: ik vermoed als ik het nu terug zou zien, het te flauw voor woorden zou zijn. Maar toen was het leuk
 7. Charlie’s Angels: zo wilden wij meisjes zijn. En dan het liefst Farrah Fawcett met haar lange blonde lokken
 8. Mork & Mindy: met de altijd grappige Robin Williams
 9. M*A*S*H: alleen die begintune al. Klassieker
 10. Floris: Met een heel jonge Rutger Hauer. Wie had toen kunnen denken dat hij een wereldster zou worden?
 11. Magnum P.I.: Thomas Magnum (Tom Selleck): grappig en charmant. Vielen we allemaal voor
 12. The Cosby Show: Hecht gezin, lieve moeder, grappige vader. Zo’n vader wilden wij ook. Dat hij stiekem andere actrices aanrandde: ik kan er nog steeds niet bij
 13. Miamy Vice: de acties en snelle auto’s konden me gestolen worden. Ik keek alleen voor de sexy Don Johnson
 14. Knight Rider: Een auto die zelf reed en kon praten met een computerstem. Toen: te gek voor woorden. Nu: bijna realiteit
 15. Happy Days: The Fonz. Meer hoef ik niet te zeggen, toch?
 16. Full House: Nog zo’n voorbeeldgezin. Met die hele schattige baby Michelle (gespeeld door de Olsen Twins)
 17. North and South: de kleding, de romantiek, de helden. Zucht…
 18. Zeg eens AAA: de schelle stem van Carry Tefsen werd hierdoor wereldberoemd in Nederland
 19. Swiebertje: met Saartje en Bromsnor, nostalgie ten top
 20. Het kleine huis op de prairie: Super braaf, maar razend populair. Stiekem hoopte ik altijd dat die valse Nellie nou eens één keer zou winnen

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

gifgif
Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN